Vupik

Vupik d.d. u koncernu Agrokor posluje od siječnja 2010. godine, čime je započet veliki investicijski ciklus s ciljem povećanja proizvodnje i konkurentnosti na tržištu.

Poslovanje Vupika odvija se u više proizvodnih cjelina: vinogradarstvo, vinarstvo i voćarstvo, ratarstvo, povrtlarstvo, svinjogojstvo, govedarstvo, silosno poslovanje, kooperacija i vinski turizam.

Vupik, kao kompanija koja raspolaže s više od 7000 ha obradivog zemljišta najbolje kvalitete, uz Dunav, posjeduje potencijal za vrhunske rezultate u proizvodnji žitarica i uljarica, ali i povrtlarskoj proizvodnji.

Proizvodnja povrća nova je proizvodnja u Vupiku i realizirat će se na više od 500 ha, a podrazumijeva proizvodnju luka, krumpira, mrkve, graška i kukuruza šećerca. Plodna vukovarska zemlja i mogućnost navodnjavanja idealni su uvjeti za proizvodnju povrća.

Vupik raspolaže sa 160 ha vlastitih nasada vinograda, koji se nalaze na najboljem lokalitetu vinogorja Srijem, na obroncima Fruške gore. Zbog svojih specifičnih geografskih i klimatskih uvjeta, to je područje iznimno pogodno za uzgoj vinove loze, ali i turistički vrlo atraktivno. Taj kraj spona je razvoja vinskog turizma Baranje i Srijema, koji započinje u vinogradarskoj kući Goldschmidt.

Na području stočarstva u Vupiku se razvijaju svinjogojske farme i farme za proizvodnju mlijeka, koje postaje sve važnijom sirovinom za Agrokorove prerađivačke kapacitete.

Cilj je Vupika biti lider u poljoprivrednoj proizvodnji.

 

Copyright © 2014. Agrokor d.d. sva prava pridržana
Powered by VIP-DATA dotSite