Tradicija proizvodnje hrane u Belju d.d. starija je od tri stoljeća. "Delicije s okusom tradicije. Belje." slogan je koji najbolje opisuje beljske suhomesnate delicije.

Nagrade i priznanja

ITQI-LogoHRrvb.png

iTQi - International Taste and Quality Institute, Superior Taste Award 2010., Bruxelles

Visoka ocjena za okus i kvalitetu za baranjski kulen

Oznaka zemljopisnog podrijetla.png

Zaštićena oznaka zemljopisnog podrijetla

Upisom u registar zaštićenih oznaka izvornosti i zaštićenih oznaka zemljopisnog podrijetla, naziv Baranjski kulen zaštićen je i registriran na razini Europske Unije.

Baranjski-kulen.png

Baranjski kulen

www.baranjskikulen.hr

Prema tradicionalnim receptima starih baranjskih majstora već desetljećima se u Belju proizvodi prepoznatljiv hrvatski proizvod – Baranjski kulen.

Baranjski kulen je vrhunski suhomesnati proizvod dobiven od najboljih dijelova svinjskog mesa iz vlastitog uzgoja uz dodatak začina i pažljivo birane crvene paprike. 

Vještina i znanje u pripremanju kulena prenosi se s generacije na generaciju, stoga je ovaj vrhunski autohtoni proizvod nadaleko poznat po svom domaćem okusu i mirisu.

Bogata tradicija u proizvodnji, ali i specifičnost načina izrade, gotovo da svrstava kulen u dio nacionalne baštine. Stoga je, nakon višegodišnjeg rada, istraživanja i pripreme dokumentacije Baranjski kulen u ljeto 2012. godine dobio oznaku zemljopisnog podrijetla što će zasigurno doprinijeti boljoj prepoznatljivosti, ali i novim mogućnostima plasmana na strana tržišta. Baranjski kulen je nositelj zaštićene oznake zemljopisnog podrijetla.

Dimljena-slanina (2).png

Dimljena slanina

Posebnog je okusa i prirodne arome dima koja se postiže sušenjem na otvorenim ognjištima, jednako onako kako se to od davnina radi u seljačkim gospodarstvima i domaćim pušnicama u Slavoniji i Baranji. 

Domaća dimljena slanina vrhunski je suhomesnati proizvod Belja.

Baranjska kobasica

Baranjska kobasica je trajna suhomesnata kobasica posebnog, domaćeg okusa.
Tradicionalna receptura, birana sirovina i specifični način proizvodnje, garancija su za vrhunski užitak u kvaliteti i okusu ove kobasice.

 

Belje Kulen narezak 

Prave delicije ne jedu se u većim količinama, u njima se uživa pomalo.
Tako je i s kulenom, vrhuncem bogate tradicije suhomesnatih proizvoda iz istočne Hrvatske. Cijeli kulen za mnoge je potrošače prevelik zalogaj, ali to nije razlog da ga se odreknu, jer je Belje za njih pripremilo manje pakiranje od 100 grama narezanog kulena, odmah spremnog za uživanje.

 

Kulenova seka

Domaća trajna kobasica dijeli mnogo sličnosti s Baranjskim kulenom, a ključ koji ih povezuje je ručna proizvodnja od najboljih dijelova svinjskog mesa. Ako tome dodamo i crvenu mljevenu papriku kao začin, dobivamo specifičan okus koji daje laganu pikantnost ovoj deliciji.

Baranjska dimljena kobasica

Baranjska dimljena kobasica, proizvedena od pažljivo biranog mesa i začinjena crvenom paprikom, svojom prirodnom aromom dima ostavlja poseban okus koji obogaćuje i najjednostavnija jela.