S tradicijom dugom 75 godina, Dijamant a.d. snažnim ulaganjem u kvalitetnu sirovinu i komunikaciju s tržištem te širenjem asortimana i dalje uspješno održava lidersku poziciju na tržištu Srbije.

Ključni proizvodi iz asortimana Dijamanta su jestiva ulja, biljne masti, margarin, majoneza i delikatesni proizvodi na bazi majoneze. Tvrtka je također aktivna u sektoru poljoprivrede, posebno u području proizvodnje uljarica, što podrazumeva razvoj partnerskog odnosa s poljoprivrednim proizvođačima, kao i razvoj logističke pokrivenosti u svrhu otkupa skladištenja uljarskih kultura.

Na 80. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu kompanija DIJAMANT iz Zrenjanina, šestu godinu za redom, dobila je najprestižnija priznanja - Veliki šampionski pehar, za konstantno visoku kvalitetu svih proizvoda, kao i titulu Šampion kvaliteta za Dijamant jestivo rafinirano suncokretovo ulje.

U 2013. godini Dijamant je dobitnik priznanja potrošača Srbije "Moj izbor", za omiljenog proizvođača i za ulje kao najbolji proizvod u kategoriji. Iste godine Dijamant dobija nagradu Superbrands Srbija.

Nagrade i priznanja

qudaldijamant.JPG

Qudal zlatna medalja 2014/2015

Dijamant majoneza dobitnik je Qudal zlatne medalje za kvalitetu u kategoriji majoneza po mišljenju potrošača na tržištu Srbije za period 2014/2015.

Najbolje iz Vojvodine

Prvi prehrambeni proizvod u Srbiji koji je nositelj tog znaka. Šampion u grupi proizvoda na Novosadskom sajmu 2013. godine.

Zlatna medalja Novosadskog sajma 2013. godine

Ulja

Dijamant suncokretovo ulje prvi je prehrambeni proizvod u Srbiji koji je stekao pravo na znak "Najbolje iz Vojvodine" i već 75 ljeća osnovni je proizvod tvrtke Dijamant a.d..

Unatoč vrlo jakoj konkurenciji u Srbiji gdje postoji pet velikih proizvođača ulja i veliki broj privatnih robnih marki, Dijamant ulje zadržava svoju lidersku poziciju na domicilnom tržištu sa 42 posto tržišnog udjela.

U posljednjih nekoliko godina Dijamant ulje nositelj je priznanja "Omiljeno ulje potrošača u Srbiji".

Majoneze i umaci

U kategoriji majoneze Dijamant a.d. je lider na tržištu Srbije, s tržišnim udjelom od 43 posto.

Majoneza jedinstvenog bogatog okusa, spravljena od prirodnih sastojaka i svježih žumanjaka, omiljena je namirnica brojnih potrošača. Na temelju poznate Dijamant majoneze razvijena je i lansirana na tržište linija umaka u modernoj ambalaži i prepoznatljivog dizajna. 

Umaci okusa grill, mexicana i garlic odmah su postali hit kao dodaci jelima ili fini sastojak omiljenog sendviča. U pripremi su i novi okusi koji će biti pravi doživljaj za gurmane.

Margarini

Dugogodišnja tradicija, povjerenje u tvrtku i standardno visoka kvaliteta proizvoda glavni su razlozi popularnosti Dijamant stolnih margarina na tržištu Srbije.

Dijamant je lider na tržištu Srbije sa 52 posto tržišnog učešća. Praćenje potreba potrošača i zdravstvenih trendova rezultiralo je novom recepturom bez trans masnih kiselina, čime je dodana nova vrijednost omiljenim stolnim margarinima domaćica u Srbiji.

Ketchup

Za prave ljubitelje, ketchup je omiljen i neizbježan dodatak brojnim jelima i sendvičima. Linija Dijamant ketchupa sastoji se od blagog, ljutog i okusa pizze.

Proizveden je od visokokvalitetne rajčice po unaprijeđenoj recepturi, što se odmah odrazilo i na rast prodaje jer su kvaliteta i okus najvažnije značajke dobrog ketchupa.

Zimnica

Dijamant krastavci, paprika, cvekla, ajvar i feferone, proizvode se od veoma kvalitetnih svežih sirovina, pažljivo odabranih sorti. Dijamant zimnica je izuzetnog kvaliteta i vrhunskog ukusa, proizvedena bez upotrebe konzervansa.

Sirće

Dijamant sirće proizvodi se od sirovina vrhunskog kvaliteta.  U ponudi su jabukovo, vinsko i alkoholno sirće.