S tradicijom dugom 80 godina, Dijamant a.d. snažnim ulaganjem u kvalitetnu sirovinu i komunikaciju s tržištem te širenjem asortimana i dalje uspješno održava lidersku poziciju na tržištu Srbije.

Nagrade i priznanja

qudaldijamant.JPG

Qudal zlatna medalja 2014/2015

Dijamant majoneza dobitnik je Qudal zlatne medalje za kvalitetu u kategoriji majoneza po mišljenju potrošača na tržištu Srbije za period 2014/2015.

Najbolje iz Vojvodine

Prvi prehrambeni proizvod u Srbiji koji je nositelj tog znaka. Šampion u grupi proizvoda na Novosadskom sajmu 2013. godine.

Zlatna medalja Novosadskog sajma 2013. godine

Ključni proizvodi iz asortimana Dijamanta su jestiva ulja, biljne masti, margarin, majoneza i delikatesni proizvodi na bazi majoneze. Tvrtka je također aktivna u sektoru poljoprivrede, posebno u području proizvodnje uljarica, što podrazumeva razvoj partnerskog odnosa s poljoprivrednim proizvođačima, kao i razvoj logističke pokrivenosti u svrhu otkupa skladištenja uljarskih kultura.

Na 85. Međunarodnom sajmu Dijamant je osvojio mnoga priznanja, svakako najprestižnije je Veliki šampionski pehar – za vrhunsku kvalitetu proizvoda koji nastaju u Dijamantovim proizvodnim pogonima.

Ove godine je osmi put za redom Dijamant ulje ocijenjeno od strane potrošača kao najomiljeniji proizvod iz kategorije. Prepoznavanje potreba potrošača i proizvodnja hrane po svjetskim standardima u prehrambenoj industriji, ostat će i dalje osnovni principi rada kompanije Dijamant.

 

Ulja

 

Dijamant suncokretovo ulje prvi je prehrambeni proizvod u Srbiji koji je stekao pravo na znak "Najbolje iz Vojvodine" i već 80 godina osnovni je proizvod tvrtke Dijamant a.d..

Unatoč vrlo jakoj konkurenciji u Srbiji gdje postoji pet velikih proizvođača ulja i veliki broj privatnih robnih marki, Dijamant ulje zadržava svoju lidersku poziciju na domicilnom tržištu sa 42 posto tržišnog udjela.

U posljednjih nekoliko godina Dijamant ulje nositelj je priznanja "Omiljeno ulje potrošača u Srbiji".

Majoneze i umaci

U kategoriji majoneze Dijamant a.d. je lider na tržištu Srbije, s tržišnim udjelom od 45 posto.

Majoneza jedinstvenog bogatog okusa, spravljena od prirodnih sastojaka i svježih žumanjaka, omiljena je namirnica brojnih potrošača i tako je već 30 godina. Osim poznate Classic majoneze, neizostavni dio palete Dijamant majoneza su i Light majoneze kao i majoneze s okusima (Slaninica, Chili I Mladi luk). Na temelju poznate Dijamant majoneze razvijena je i lansirana na tržište linija umaka u modernoj ambalaži i prepoznatljivog dizajna. 

Umaci okusa tartar, Mexicana, cezar, umak sa hrenom odmah su postali hit kao dodaci jelima ili fini sastojak omiljenog sendviča. U pripremi su i novi okusi koji će biti pravi doživljaj za gurmane.

Margarini


 

Dijamant je lider na tržištu Srbije sa 52 posto tržišnog učešća. Praćenje potreba potrošača i zdravstvenih trendova rezultiralo je novom recepturom bez trans masnih kiselina, čime je dodana nova vrijednost omiljenim stolnim margarinima domaćica u Srbiji.Dugogodišnja tradicija, povjerenje u tvrtku i standardno visoka kvaliteta proizvoda glavni su razlozi popularnosti Dijamant stolnih margarina na tržištu Srbije.

Dobro jutro

Prvi namazni margarin proizveden na tržištu Srbije, daleke 1980. godine, bio je Dobro jutro, omiljeni proizvod brojnih generacija potrošača. S vremenom je Dobro jutro prerastao u liniju namaznih margarina koju danas čine Dobro jutro Mlečni, Dobro jutro Dijet, Dobro jutro Light,  Dobro jutro Junior i Dobro jutro sa maslacem. Prirodan izvor esencijalnih masnih kiselina i vitamina i odsustvo kolesterola i transmasnih kiselina čine Dobro jutro margarine, nutritivno, visoko vrijednim namirnicama.

Ketchup

Za prave ljubitelje, ketchup je omiljen i neizbježan dodatak brojnim jelima i sendvičima. Linija Dijamant ketchupa sastoji se od blagog, ljutog i okusa pizze.

Proizveden je od visokokvalitetne rajčice po unaprijeđenoj recepturi, što se odmah odrazilo i na rast prodaje jer su kvaliteta i okus najvažnije značajke dobrog ketchupa.

Senf

Asortiman Dijamanta je bogatiji za još jednu vrstu dodataka jelima, to je Dijamant senf, proizvod vrhunskog kvaliteta prilagođen različitim potrebama jer ga konzumiraju i mlađe generacije uz brzu hranu ali i domaćice koje ga uključuju u sastav svojih specijaliteta

Zimnica

Dijamant krastavci, paprika, cvekla, ajvar i feferone, proizvode se od veoma kvalitetnih svežih sirovina, pažljivo odabranih sorti. Dijamant zimnica je izuzetnog kvaliteta i vrhunskog ukusa, proizvedena bez upotrebe konzervansa.

Sirće

Dijamant sirće proizvodi se od sirovina vrhunskog kvaliteta.  U ponudi su jabukovo, vinsko i alkoholno sirće.