Podrum Mladina ima bogatu i dugu povijest i tradiciju vinarstva, a najpoznatija sorta svakako je purtugizac, mlado vino koje se proizvodi 150 godina u ovom vinogorju.

Nagrade i priznanja

Vinalies Internationales, Pariz, 2011.

Traminac Gaj 2009.

Terravino, Izrael 2011.

Zlatne medalje za Traminac Gaj 2010.

Priznanje Decanter, London 2010.

Priznanje za POJ

 

Podrum Mladina ima bogatu i dugu povijest i tradiciju vinarstva zahvaljujući grofovskoj obitelji Erdody koja ga je sagradila davne 1736. godine na području Plešivičko-Okićkog vinogorja. To je područje, zbog konfiguracije tla i klime, idealno za uzgoj vinove loze. Današnja sjajna vina Podruma Mladina stvorena su na temeljima baštine i iskustvima koja je ostavila još obitelj Erdody i njeni nasljednici.

Najpoznatije i najuspješnije sorte ovog kraja su purtugizac, sauvignon i traminac. Već 150 godina ovo vinogorje proizvodi najviše purtugisca u Hrvatskoj, pravog mladog vina, hrvatskog beaujolaisa.

Danas je brend Gaj već prepoznat kao sinonim za odlična vina poput Zlatnog Gaj sauvignona, vrhunskog poluslatkog vina, cvjetno voćne arome i bogatog i skladnog okusa koje se odlično sljubljuje uz slatka jela i deserte.

Mirna vina iz linije Gaj su Sauvignon Gaj vrhunsko vino 0,75l, Traminac Gaj vrhunsko vino 0,75l i Rajnski rizling Gaj kvalitetno vino 0,75l.

Podrum Mladina mala je boutique vinarija, koja je potvrdu svoje tradicije i ljubavi prema vinarstvu, iz čega je proizašla i izvrsnost u vinima, dobila na brojnim prestižnim ocjenjivanjima i natjecanjima u zemlji i inozemstvu. Posebno se ističu nagrade i priznanja u Parizu i Monacu.

Kruna svake vinske proizvodnje je pjenušac, koji traži vrhunsko znanje i njegu, a Mladina je i tu dokazala svoju umješnost proizvodnjom odličnog pjenušca POY, koji je u vrlo kratkom vremenu zadobio simpatije pravih ljubitelja pjenušaca.

  • Gaj
  • Poy