Paška morska sol prirodno sadrži sve minerale koji su sastojak mora. Solni cvijet omiljen je među gurmanima radi bogatog i kremastog okusa zbog čega se rado koristi kao kvalitetan dodatak jelima.

 

Otok Pag oduvijek je imao posebne uvjete za proizvodnju morske soli. Mikroklima podneblja, velik broj sunčanih dana, vjetrovi koji stalno pušu, goli kamen i vrlo skromno raslinje čine osebujan krajolik.

Paška morska sol prirodno sadrži sve minerale koji su sastojak mora.

Po svom kemijskom sastavu slična je ostalim morskim solima, ali je po izgledu, čistoći, ujednačenoj granulaciji i obliku kristala, standardiziranoj kvaliteti te okusu bez gorčine, pravi biser među morskim solima.

Osim Paške sitne morske soli i Krupne morske soli, u asortimanu se nalaze i Paška morska sitna sol obogaćena kalcijem i magnezijem i Sitna sol sa smanjenim udjelom natrija koje su pokazatelji praćenja najnovijih svjetskih trendova u prehrani.

Pagus začinske morske soli su mješavina Paške sitne morske soli s različitim začinima te predstavljaju proizvode kojima se dodatno mogu obogatiti okusi različitih vrsta jela.

Solni cvijet

Solni cvijet čine vrlo mali, prirodno bijeli kristali soli koji se kristalizacijom formiraju na samoj površini mora u solnim bazenima kada su vremenski uvjeti potpuno savršeni kako bi solni cvijet mogao plutati na površini.

Bere se (sakuplja se) samo gornji sloj prije nego potone, tako da je vremena za berbu, koja se vrši ručno, samo nekoliko sati.

Dobiveni proizvod Solni cvijet je potpuno prirodan proizvod jer nastaje na površini mora prirodnom kristalizacijom kada su uvjeti u prirodi gotovo savršeni (izrazito sunčano i toplo vrijeme bez imalo vjetra), bere se ručno i suši se na suncu. Posebno ga cijene gurmani radi bogatog, kremastog pa čak i lagano slatkastog okusa zbog čega se rado koristi kao kvalitetan dodatak jelima.