Mercator - S d.o.o.

Mercator - S d.o.o.

Najveći trgovački lanac u Srbiji s maloprodajnom mrežom većom od 330 prodavaonica i više od 300.000 zadovoljnih kupaca dnevno.

Mercator-S, kao dio Agrokor koncerna, danas predstavlja najveći maloprodajni lanac na tržištu Srbije koji u svojoj mreži, raspoređenoj u gotovo 100 gradova širom Srbije, ima više od 300 IDEA prodavaonica, 35 Roda megamarketa, 2 Mercator centra, 4 Velpro centra i HoReCa centar za opskrbu ugostitelja.

Agrokor koncern na tržištu Srbije posluje u području trgovine još od 2005. godine kupovinom trgovačkih brendova IDEA, a od 2014. godine, pripajanjem Mercator grupe, izrastao je u najveći regionalni maloprodajni lanac i sada je apsolutni lider trgovine na tržištu Srbije i zemljama u regiji.

Kompanija Mercator-S danas predstavlja treću kompaniju po veličini ukupnih prihoda u Srbiji, trenutno zapošljava više od 9.000 ljudi i uslužuje više od 300.000 zadovoljnih potrošača svakog dana.

NAGRADE I PRIZNANJA

Među mnogobrojnim značajnim nagradama i priznanjima koje je dobila kompanija Mercator-S svakako se najviše izdvaja - Corporate Superbrands.

Ovo prestižno priznanje koje se dodjeljuje najuspešnijim domaćim i stranim kompanijama koje posluju u Srbiji predstavlja potvrdu kvalitete i uspješnosti, ali ujedno i potvrdu povjerenja ukazanog od strane potrošača, korisnika usluga i šire javnosti. Zato danas s ponosom možemo reći da je Mercator-S, među 1.500 kandidata iz 34 privredna sektora u Srbiji, jedna od kompanija, koje su prepoznate kao korporativni superbrendovi u 2015/2016 i 2017/2018 godini.

Kriteriji za dobivanje ovog prestižnog priznanja i dobivanje statusa Superbrenda, koje se dodeljuje u više od 80 zemalja širom svijeta, su -  priznanje u javnosti i veliki ugled, dugogodišnja doslednost i pouzdanost, korporativna odgovornost koja se mjeri kroz više parametara kao što su tržište (kvaliteta, cijena i usluge), poslovni odnosi (zakonitost i transparentnost, radno okruženje i poslovna praksa), društvo (sponzorstva, kulturne i društvene inicijative) i životna sredina (zaštita životne sredine i ograničavanje negativnih utjecaja).

Mercator - S d.o.o.

DIREKTOR DRUŠTVA
Entoni Sošić

ADRESA
Autoput za Zagreb 11a, Novi Beograd

TELEFON 
+381 11 2202 600
E-MAIL

info@mercator.rs

Brendovi