Koncern

O nama

Agrokor Grupa je najveća tvrtka u Hrvatskoj i jedna od  vodećih regionalnih tvrtki sa preko 50.000 zaposlenika.

Agrokor je trenutačno u procesu Izvanredne Uprave što je poseban stečajni postupak u Republici Hrvatskoj. U ovom trenutku u procesu Izvanredne Uprave, plan restrukturiranja Agrokor Grupe je odobren od velike većine dužnika te je planirano da implementacija bude završena u 2019.

Poslovanje Agrokora podijeljeno je na tri ključna segmenta: Maloprodaja i Veleprodaja, Hrana i Poljoprivreda, dok su sve druge non-core poslovne aktivnosti grupirane pod APH (Agrokor portfolio holding).

Agrokorova poslovna grupa Maloprodaje je regionalni lider sa preko 4 milijarde u prihodima u Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji  i Crnoj Gori. Agrokorova poslovna grupa Hrana je također regionalni lider u proizvodnji mineralne vode, sladoleda, ulja, margarina i majoneze sa mnogim poznatim brendovima i proizvodima koji su međunarodno prepoznati po kvaliteti. U segmentu Poljoprivrede Agrokor upravlja najvećim poljoprivrednim površinama u Europi i ima raznovrsnu proizvodnju koja uključuje žitarice, uljarice, farme stoke i proizvodnju sira kao i proizvodnju svježeg voća i povrća.