Koncern

Koncern

Fabris
Peruško

Izvanredni povjerenik

Rođen je u Puli, 19.9.1973.

Diplomirao je elektrotehniku i magistrirao ekonomiju na Sveučilištu u Ljubljani.

MBA diplomu stječe 2008. na prestižnom američkom sveučilištu Babson College u Bostonu, koji je preko 20 godina rangiran kao najbolje američko sveučilište za poduzetništvo

Široke poslovne kompetencije temelji na iskustvu u IT biznisu, investicijskom bankarstvu i konzultantskim poslovima na projektima restrukturiranja u različitim industrijama.

Karijeru je započeo u slovenskoj IT tvrtki Halcom koja je danas u vlasništvu kanadske kompanije Constellation Software Inc. U Halcomu je bio odgovoran za širenje poslovanja na tržišta srednje i istočne Europe te tržište Bliskog istoka. Tijekom boravka u Americi radi za bostonsku investicijsku banku Bulger Capital Partners, a nakon završenog MBA studija zapošljava se u vodećoj svjetskoj konzultantskoj kući McKinsey&Co., gdje se specijalizira za projekte restrukturiranja u različitim industrijama na području Europe i Rusije.

Nakon pet godina konzultantske karijere, 2013. godine primjenjuje stečeno iskustvo na mjestu direktora operacija u moskovskoj kompaniji Lamoda.ru, ruskoj diviziji londonske Global Fashion Group. Fokus rada bio mu je na promjeni poslovnog modela i restrukturiranja određenih devizija grupacije

U svibnju 2017. dolazi na poziciju člana uprave zaduženog za financije i restrukturiranje u Tisak, koji je u tom trenutku jedna od kompanija iz sustava Agrokor u financijski i poslovno najsloženijoj situaciji. Stabilizacijom poslovanja i restrukturiranjem Tiska, sačuvano je oko 3600 radnih mjesta, a obavljajući ove poslove, Peruško je gotovo od početka postupka izvanredne uprave aktivno uključen u proces restrukturiranja sustava Agrokor.

Govori engleski, slovenski, talijanski i ruski jezik.

Članovi Uprave

  • Irena Weber Irena
    Weber