Koncern

Koncern

Irena
Weber

Zamjenica izvanrednog povjerenika

Irena Weber je na poziciji zamjenice izvanrednog povjerenika Agrokora od veljače 2018. godine gdje je zadužena za ukupno operativno poslovanje sustava. Od travnja 2017.u Agrokoru obnaša funkciju savjetnice izvanrednog povjerenika za Agrokorovo non-core poslovanje i imovinski portfelj. Irena Weber je financijska i investicijska stručnjakinja, koja je prije dolaska u Agrokor radila kao članica Uprave Kent banke zadužena za korporativni sektor, pravni sektor i IT.

Od 2008. do 2016. u Addiko banci je obnašala različite odgovorne funkcije te je, između ostalog, kao izvršna direktorica bila odgovorna za investicijsko bankarstvo, poslovanje s pravnim osobama te je dvije godine vodila poslovanje s građanstvom.

Karijeru je započela u investicijskoj banci CAIB-u 2000. gdje je napredovala do pozicije pomoćnice direktora. U CAIB-u je šest godina vodila i sudjelovala na brojnim projektima restrukturiranja i privatizacije te spajanjima i preuzimanjima u Hrvatskoj i regiji. Između ostalog, savjetovala je Vladu RH u procesu restrukturiranja i privatizacije sektora brodogradnje te procesu privatizacije Croatia Osiguranja i Dubrovačke banke. Investitora Heidelberg cement savjetovala je u projektu privatizacije cementare Kakanj u BIH.

Nakon CAIB-a je kao partnerica i direktorica vodila brokersku kuću TO ONE.

Završila je cijeli niz stručnih edukacija, položila je ispite za investicijskog savjetnika i brokera i surađuje kao predavač na Akademiji Zagrebačke burze.Na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 2000. godine stekla je zvanje diplomirane ekonomistice, smjer financije te govori engleski i francuski jezik.

Članovi Uprave