Novosti

Princ od Walesa uživao u proizvodima iz Belja

charles.jpg

Njegova kraljevska visost, princ od Walesa, završio je svoj boravak u Slavoniji i Baranji u Eko centru Zlatna Greda, gdje su mu posluženi specijaliteti iz restorana Kormoran, koji posluje u sastavu Belja. Kuhari Kormorana pripremili su mu cijeli niz autohtonih, ljutkastih i slatkih delicija, pa su tako na stolu bili riblji paprikaš, grah u zemljanom loncu, čobanac, perkelt od soma, domaća patka ispod peke, šaran u rašljama, pirjani kupus s kobasicama i buncekom, razne domaće tjestenine, domaći kruh i gužvare.

Glavna zvijezda ponude ipak je bio autohtoni Baranjski kulen, izvorni specijalitet zaštićen u cijeloj EU. Princ od Walesa kušao je i riblji paprikaš, o kojemu je kratko porazgovarao sa šeficom kuhinje Kormorana Ljiljanom Bilokapić. Uz najfinija baranjska jela nazdravio je vrhunskom graševinom Vina Belje. Unatoč kiši, princ od Walesa svoj je boravak na području Zlatne Grede produljio, što potvrđuje da je posjet bio više nego uspješan. Ovom posjetom, Baranja je dobila još jednu snažnu potvrdu atraktivne turističke destinacije, a sve je očarala svojim gostoprimstvom i toplinom. 

Više o turističkoj ponudi Belja saznajte ovdje.

 

(Fotografije: Ivica Getto)