Novosti

Saznajte vijesti iz koncerna — prijavite se na newsletter.

U Belju je započela pokusna proizvodnja svinjskoga mesa visoke nutritivne vrijednosti

Danas je Belju prezentiran novi projekt Agrokora i Belja kojim se kreće u pokusnu proizvodnju svinjskog mesa visoke nutritivne vrijednosti. Agrokor kao vodeći koncern u regiji kontinuiranoulaže u razvoj novih proizvoda, a posebna se pažnja posvećuje proizvodima koji nose dodanu vrijednost za potrošače. U suradnji sa stručnjacima s Agronomskog fakulteta, u protekloj godini je u Belju pokrenut projekt razvoja svinjskog mesa s visokim sadržajem omega 3 masnih kiselina. Ovakvo meso sarži povoljniji odnos masnih kiselinaΩ 6 - Ω 3 i time se svrstava u red nove funkcionalne hrane, među prvima u mesnoj grupi proizvoda . Suvremena svjetska tehnologija hranidbe koju Belje posjeduje na svojim svinjogojskim farmama omogućila je provedbu znanstvenih istraživanja koja su pokazala da posebne tehnologije hranidbe omogućavaju mijenjanje odnosa interesnih nutrijenata u proizvodu,konkretno masnih kiselina u svinjskome mesu.

Nakon istraživačke faze, projekt je ušao u pokusnu proizvodnjukoja će trajati do godinu dana. Kada se u pokusnoj proizvodnji potvrde rezultati istraživanja, na tržište će krenuti nova linija funkcionalnih proizvoda od svinjskoga mesa . Novi trendovi u proizvodnji i konzumaciji hrane, svinjskom mesu visoke nutritivne vrijednosti osigurat će mjesto kako na našem tržištu, tako i na tržištima EU, budući da je Agrokor među prvima u Europi pokrenuo proizvodnju ove linije svinjskogamesa. Meso se proizvodi uz korištenje suvremene tehnologije i odabranih ratarskih kultura kontrolirane kvalitete s vlastitih oranica. Kroz cijeli proizvodni lanac, od primarne proizvodnje do prerađivačke industrije, koriste se održive moderne tehnologijekoje garantiraju vrijedan, siguran i kvalitetan proizvod.