Odgovornost

Jana "Voda s porukom"

Jana „Voda s porukom‟ od 2013. donosi osmijehe na mnoga lica, ispunjavajući ciljeve velikih i malih udruga, neprofitnih organizacija i pojedinaca realizirajući projekte koji mnogima uljepšavaju svakodnevicu.

Inspirativne poruke na bočicama Jane nisu tu samo kako bi na trenutak prenijele lijepu misao nego pomažu mnogim humanitarnim projektima diljem Hrvatske.

Na stranici www.vodasporukom.com svatko može ostaviti vlastitu inspirativnu poruku čime daruje svoju kapljicu kao donaciju humanitarnoj akciji koja je u tijeku. 

Na svom putu kroz Hrvatsku, Jana je obišla brojne gradove i pomogla brojne udruge i institucije. U prvom dijelu kampanje, pomogla je udrugama Dječja sreća, Kap za slatke i Zamisli iz Zagreba, MI iz Splita, Kocka sa Raba, kako bi oni realizirali svoje ciljeve, te se uključila u akciju Facebook humanitaraca. SOS dječjem selu Ladimirevci pomogla je u opremanju 17. kuće, a vrtiću Latica iz Zadra u kupnji pomagala za rad. Domu za psihičke bolesnike u Osijeku pomogla je u uređenju stambene jedinice za njihove štićenike, a u  Rijeci je pomogla dječjem domu Tić.

U 2014. godini Jana je odlučila proširiti svoju misiju te je pokrenula prijavu projekata na web stranici www.vodasporukom.com. Svrha prijave projekata bio je odabir onih kojima će  se omogućiti financiranje u vidu donacije, a čija će konačna realizacija ovisiti o aktivnostima na stranici.

Time se brend dodatno povezao sa svojim kupcima, jer moraju zajedno djelovati za dobrobit zajednice. Svoje projekte mogle su prijaviti sve neprofitne organizacije, a od tisuću pristiglih prijava, odabrano je 25 projekata za pomoć tijekom 2014. godine. I upravo zahvaljujući brojnim građanima Hrvatske, koji su prikupili dovoljan broj kapljica, kampanja ‘Voda s porukom’ je u 2014. godini pomogla više od 25 udruga, zaklada i neprofitnih organizacija diljem Lijepe Naše.

Sredstva u naravi dodijeljena su u sedam kategorija: humanitarno djelovanje, očuvanje kulturne, povijesne i tradicijske baštine, mladi, obrazovanje i znanost, društvene inovacije, ekološki projekti te sport i umjetnost. Najšira je javnost tako svojim sudjelovanjem i prikupljanjem kapljica uz Janu „Vodu s porukom“ omogućila realizaciju brojnih programa i ciljeva, a udruge su na taj način svoja dobra djela realizirale i time nastavile viziju Jane: dobro se dobrim vraća.

Nakon uspješno provedenog prvog natječaja donacijski projekt Jana „Voda s porukom‟ nastavio je jasno zacrtanim putem i u 2015. Natječajem su bile obuhvaćene četiri kategorije za koje su se udruge mogle prijaviti projekte: Volonteri, Radionice osobnog razvoja, Ekološka osviještenost i Socijalizatori.

 

Među zanimljivim i vrijednim projektima izabrani su bili oni za koje se smatralo da svojom kvalitetom i vizijom mogu zadovoljiti sve tražene kriterije:

  • volonterski Konjički klub Eohippus iz Vinkovca svojim projektom „Ploveći na leđima konja“ uz pomoć donacije doprinijeto je razvoju djece s posebnim potrebama. Jahanje konja povećava im pokretljivost zglobova, smanjuje spazam mišića te ujedno povećava socijalizaciju i smanjuje izoliranost, čime se u konačnici povećava kvaliteta njihova života.
  • OŠ Dr. Stjepan Ilijašević iz Oriovca projektom „ Zdravlje dolazi s hranom“ usmjerilo se djecu na edukaciju o važnosti zdrave prehrane djece školske dobi, doprinoseći na taj način postavljanju zdravih temelja za razvoj djece.
  • Brinući o prirodi i čistoći okoliša te važnosti vode Udruga mladih  Re-Volt iz Delnica prikupljanjem virtualnih kapljica za projekt „Potok naše mladosti“ doprinijeli su očuvanju prirode i prirodnih izvora pitke vode, a uređenjem okoliša osigurao se dodatan prostor za ugodan boravak u prirodi.
  • Centar za rehabilitaciju Silver iz Zagreb projektom „Prvi koraci su najvažniji“  bio je usmjeren na pomoć slijepim i slabovidnim osobama te se doprinijelo unapređenju i razvoju programa socijalizacije pasa pomagača.

A baš kao i u 2014. godini, i druga godina humanitarnog djelovanja bila je iznimno uspješna, što su prepoznali javnost i društvo u cjelini, pa je tako u 2015. godini za sva četiri projekta donirano preko 1,5 milijuna dobrih kapljica.

U 2016. JANA ĆE POMOĆI NOVIH 6 HUMANITARNIH PROJEKATA

Uz ideju vodilju “Samo ljubav” žiri je između više od 190 pristiglih prijava odabrao 6 projekata za koje će se prikupljati kapljice u 2016.  Naša prilika za igru, radost i smijeh, Web dostupan svima , Čišćenje i krajobrazno uređenje Bedekovčanskih jezera, Kutak za slijepe i slabovidne osobe u Hrvatskoj knjižnici i čitaonici Pleternica, Volim svoj dom i Trica u mraku projekti su za koje će se prikupljati donacije u sklopu humanitarne kampanje Jana „Voda s porukom“ u 2016. godini. Kako ljubav pokreće svijet, tako je i ovogodišnji donacijski program inspiriran ljubavlju, jer osim što mijenja svijet, ljubav donosi i pozitivne promjene u život. Baš zbog toga u ovogodišnjem natječaju Jana je definirala četiri kategorije: ljubav prema djeci, ljubav prema planetu Zemlji, ljubav prema poslu te ljubav prema starijima i nemoćnima. 

 

Posjetom www.vodasporukom.com pomognite i Vi realizaciju dobrih djela!