Odgovornost

Podrška udrugama i humanitarne akcije

Svake se godine potpomaže rad udruga nacionalnih manjina, udruga branitelja te udruga koje se bave humanitarnim aktivnostima, u što se uključuju i ostale tvrtke koncerna te na taj način pomažu socijalno najugroženijim skupinama društva.

Među ovima valja istaknuti dugogodišnju podršku Hrvatskom helsinškom odboru. Vodeći računa o važnosti suvremenog obrazovanja za djecu, Konzum je donirao računala osnovnim školama u Delnicama i Loparu.

Projektom "Voda s porukom" u sklopu brenda Jana, tijekom 2013. godine pokrenuta je dugoročna kampanja "Dobro se dobrim vraća", koja za cilj ima pomaganje potrebitima u društvu kroz angažman kupaca Jane, čime se aktivira zajednica i dodatno senzibilizira javnost ka humanitarnim aktivnostima.

Nakon početnih donacija u 2013., raspisan je natječaj za donacije na koji se prijavilo više od 1000 udruga, institucija, projekata. Četveročlani žiri odabrao je 25 projekata za koje su građani prikupljali kapljice putem web stranice www.vodasporukom.com. Kampanja ‘Voda s porukom’ je zahvaljujući brojnim građanima Hrvatske u 2014. godini pomogla više od 25 udruga, zaklada i pojedinaca, a projekt živi i dalje.