Odgovornost

Ulaganje u obrazovanje i znanost

Vrlo važan segement društva čini i znanstvena zajednica, stoga je Agrokor podržao organizaciju mnogih stručnih kongresa i simpozija kao što su European Strategy Forum, konferencija Supply Chain Management, Susret gradonačelnika i poduzetnika, Savjetovanje Hrvatskog društva ekonomista, Rexpo i Brown forum, a podržava i rad brojnih strukovnih udruženja kao i uspjehe i inventivnost studenata Fakulteta elektrotehnike i računarstva.

Agrokor je prepoznao vrijednost i značaj inovacije, pa tako svake godine organizira i natječaj za studente Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER) koji poziva na tehnološku inovaciju i ponudu rješenja za izazove svakodnevnog poslovanja. Nakon višemjesečnog procesa, autori najboljih projekata dobivaju novčane nagrade i mogućnost daljeg razvijanja svojih inovativnih ideja.

Agrokor također podržava rad poduzetnika početnika okupljenih u Zagrebački inkubator poduzetništva (ZIP) čime stavlja naglasak na primjenu i razvoj novih tehnologija ulaganjem u njih. Kroz sustav mentorstva daje se uvid u moderne tehnologije kojima koncern raspolaže i potiče razvoj novih projekta koji bi svoje mjesto mogli naći na tržištu ili u nekoj od kompanija koncerna.