Koncern

Misija, vizija i korporativne vrijednosti

Misija koncerna Agrokor jest osigurati najviše standarde kvalitete u proizvodnji i distribuciji prehrambenih i poljoprivrednih proizvoda te kroz maloprodajnu mrežu kupcima pružiti najbolju vrijednost za novac vodeći se načelima konkurentnosti i društvene odgovornosti.

Vizija koncerna Agrokor jest biti međunarodno relevantna kompanija koja postavlja nove standarde izvrsnosti u svim područjima svoga djelovanja.

Naše ćemo ciljeve ostvariti usmjerenošću ka održivom razvoju i rastu poslovanja slijedeći vlastite vrijednosti u svakom aspektu djelovanja:

Portfelj

Proizvodimo zdrave, kvalitetne i inovativne proizvode poštujući tradiciju naših kupaca te njihove potrebe i preferencije. 

Vertikalnom integracijom od poljoprivrede do proizvodnje krajnjih proizvoda kupcima osiguravamo veliki asortiman svježih, zdravih i domaćih proizvoda.

Kroz vlastitu mrežu modernih i funkcionalno opremljenih maloprodajnih objekata nudimo vrhunsku uslugu i ugodnu kupnju po povoljnim cijenama.

Partneri

Uspjeh naših kompanija usko je vezan uz stvaranje partnerskih odnosa s dobavljačima i kupcima. Naš je zajednički cilj povećanje dodane vrijednosti na održivi način.

Zaposlenici

Zaposlenike smatramo temeljem našeg uspjeha. Pružamo im sigurno i poticajno radno okruženje te mogućnost ostvarenja profesionalnih ciljeva i težnji, u kojem će njihov doprinos biti prepoznat i primjereno vrednovan.

Okoliš

Za svoje poslovanje odabiremo energetski učinkovite tehnologije kako bi naš utjecaj na okruženje u kojem poslujemo bio što manji. 

Poseban naglasak stavljamo na zbrinjavanje otpada i tretman otpadnih voda, kao i na očuvanje i održivo korištenje biološke raznolikosti, u skladu s praksom društveno odgovornog poslovanja.

Zajednica 

Aktivnostima u zajednici u kojoj djelujemo potičemo stvaranje transparentnog i poticajnog poslovnog okruženja. 

Naš odnos sa zajednicom ostvarujemo i kroz donacije i sponzorstva kojima podupiremo humanitarne aktivnosti, sportske i kulturne događaje, očuvanje kulturne baštine, znanstvene i obrazovne institucije te aktivnosti usmjerene na djecu i mlade.

 

Vrijednosti

Kompanije koncerna Agrokor tvore poslovnu grupaciju čije se djelovanje od početka stvaranja temelji na vrijednostima i principima koji i danas usmjeravaju naš rast i razvoj. Svjesni smo da je naš poslovni napredak vezan uz dobrobit zajednice u kojoj poslujemo i uz očuvanje okoliša u kojem djelujemo. 

Održivost našeg poslovnog modela utemeljena je na vrijednostima i principima koje su izložene u našim Korporativnim načelima društvene odgovornosti, a svoju smo orijentaciju dodatno potvrdili priključivši se zajednici tvrtki u Republici Hrvatskoj koje su za temelj svojeg djelovanja prihvatile načela društveno odgovornog poslovanja.

 

Korporativna načela upravljanja

Korporativna načela poslovanja