Koncern

Koncern

Fabris
Peruško

Izvanredni povjerenik

Fabris Peruško izvanredni je povjerenik za Agrokor od veljače 2018. Odgovoran je za ukupno poslovanje Koncerna i za vođenje postupka nagodbe u Agrokoru.

Fabris je aktivno uključen u proces restrukturiranja koncerna Agrokor od početka postupka izvanredne uprave. Bio je član Uprave nadležan za financije i restrukturiranje u Tisku – vodećem hrvatskom maloprodajnom lancu kioska. Tijekom kratkog vremenskog razdoblja nova je uprava uspješno stabilizirala poslovanje Tiska i ponovo uspostavila operativnu profitabilnost putem mjera optimizacije troškova i poboljšanja marži. Time je sačuvano 3600 radnih mjesta, a kompanija s više od 300 mil. EUR  prihoda je stabilizirana.

Prije dolaska u Tisak Fabris je bio direktor operativnog poslovanja kompanije Lamoda.ru, ruskog ogranka londonskog Global Fashion Groupa (GFG), sa sjedištem u Moskvi.. Fabris je također proveo 5 godina u vodećoj svjetskoj konzultantskoj tvrtki McKinsey&Co., gdje je njegov rad bio usredotočen na projekte restrukturiranja u različitim industrijama diljem Europe i Rusije. Fabris je karijeru započeo u slovenskoj informatičkoj tvrtki Halcom, koja je danas dio kompanije Constellation Software Inc. koja kotira na burzi u Torontu. U Halcomu je bio odgovoran za širenje poslovanja na tržišta Centralne i Istočne Europe i Bliskog istoka.

Fabris je diplomirao elektrotehniku te magistrirao ekonomiju na Sveučilištu u Ljubljani, Slovenija. Stekao je i MBA diplomu na Babson Collegeu u Bostonu, SAD. Osim materinjeg hrvatskoga, Fabris govori engleski, slovenski, talijanski i ruski.

Članovi Uprave