Novosti

20 godina Super Konzuma

vk4.jpg

Proslava 20. obljetnice otvorenja prvog Super Konzuma u Hrvatskoj.

Prije točno 20 godina, 4. prosinca 1995. godine otvorena je prva Super Konzum prodavaonica koja je u to vrijeme predstavljala novi koncept i nametnula nove trendove u trgovini u Hrvatskoj. Prodajni prostor na više od 2000 kvadrata donio je tada neviđene standarde u trgovini i izlaganju te započeo eru supermarketa u Hrvatskoj. Taj prvi Super Konzum bio je upravo u Ulici grada Vukovara u Zagrebu. 

Danas je obilježena 20. obljetnica otvorenja prvog Super Konzuma u Hrvatskoj, a proslavi je prisustvovalo i petero zaposlenika koji rade tamo od otvorenja kojima se pridružio Darko Knez, predsjednik Uprave Konzuma.

Osim njezine povijesti, ovu prodavaonicu specifičnom čine i mnoge anegdote te dugotrajna prijateljstva koja traju već dva desetljeća. Kolege koje su radili u prodavaonici te davne 1995. godine danas s osmijehom prepričavaju doživljaje.
 
˝Puno je veselja bilo, puno zajedništva. Velika prijateljstva rodila su se u tom dućanu˝, kažu nam kolege koji su toga dana radili u Super Konzumu Vukovarska. Zaposlenici ove prodavaonice i dan-danas se za rođendan trgovine okupljaju na svečanoj večeri, a posebno su ponosni i na jednu od mnogih neoborenih brojki: U jednom danu napunili su prodavaonicu sa 19 šlepera robe. Do današnjeg dana taj rekord nije srušen!
 

Tim iz Vukovarske i ovaj je rođendan proslavio zajedno, a tradiciju će nastaviti i u godinama koje dolaze.  

 

U galeriji pogledajte kako je izgledao prvi Super Konzum u Vukovarskoj.