Novosti

Agrokor dodijelio četiri stipendije u sklopu humanitarne akcije Korak u Život

korak_u_zivot.jpg

Humanitarna akcija Korak u život započeta je 2008. godine, s ciljem osiguravanja visokog obrazovanja za mlade ljude koji izlaze iz domova za nezbrinutu djecu i udomiteljskih obitelji.

U utorak, 4. studenog, dodijeljeno je novih 35 stipendija mladim studentima koji kreću u akademski život bez roditeljske podrške. Agrokor se ponovno priključio ovoj humanitarnoj akciji te osigurao četiri stipendije za mlade osobe sa željom stjecanja visokoškolskog obrazovanja. 

U ime štićenika akcije Korak u život, Andrea Romanić, apsolventica pedagogije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu istaknula je: "Neizmjerno sam zahvalna što mi je ova stipendija omogućila studiranje pedagogije na zagrebačkom Filozofskom fakultetu što sam oduvijek željela. Zahvaljujući toj potpori ostvarila sam svoj san, upoznala divne ljude i stekla zanimljiva iskustva, koja bi mi inače bila nedostižna. Zbog toga bih htjela poručiti drugoj djeci, koja su također odrastala u domovima za nezbrinutu djecu ili u udomiteljskim obiteljima, da i oni trebaju težiti boljoj budućnosti, završiti fakultete i učiniti sve da ostvare svoje snove. Željela bih da te stipendije shvate kao poticaj na rad i učenje, te da mudro iskoriste ukazanu priliku i svojim rezultatima opravdaju povjerenje donatora."

U ovoj akciji Rotary kluba Zagreb Kaptol i Ministarstva socijalne politike i mladih RH, osim Agrokora sudjeluje i niz drugih kompanija poput Croatia osiguranja, HEP-a, Adris grupe, Atlantic grupe, Partner banke te brojni mediji i osobe iz javnog života.