Novosti

Agrokor generalni sponzor hrvatske muške rukometne reprezentacije

Predsjednik Agrokor koncerna Ivica Todorić i predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Željko Kavran potpisali su danas u Zagrebu Ugovor o sponzorstvu. Potpisanim Ugovorom Agrokor postaje generalni sponzorom muške rukometne reprezentacije za period od dvije godine. Obje strane prepoznale su zajednički interes i motiv povezivanja. Ugovorom o sponzorstvu hrvatska muška rukometna reprezentacija dobila je snažnu podršku, a Agrokor koncern osigurao je promociju svoga imena na dresovima reprezentacije.

Potpisom ovog Ugovora nastavljena je suradnja započeta za vrijeme trajanja Svjetskog rukometnog prvenstva u Portugalu gdje je muška rukometna reprezentacija ostvarila iznimni rezultat. Vezivanjem uz rukomet Agrokor želi naglasiti i svoju opredijeljenost za ulaganje u mlade ljude kao i za ulaganje u pozitivne opće vrijednosti upravo iz razloga što je rukomet jedan od sportova koji je snažno doprinio ugledu zemlje te istovremeno sport koji okuplja velik broj mladih ljudi i stvara ozračje za razvoj istinskih vrijednosti u njihovoj najosjetljivijoj dobi. Agrokor kao najveća privatna Hrvatska kompanija i ovim Ugovorom dokazuje da ima razvijen osjećaj i razvijenu svijest o svojoj društvenoj odgovornosti te da nije kompanija čiji je jedini cilj podizanje prometa i ostvarenje dobiti te je svjestan da mora doprinijeti i razvoju ostalih segmenata društva. Tako je Agrokor i ove godine iznimno puno sredstava uložio u razvoj znanosti, obrazovanja, kulture, ali i u niz sportskih aktivnosti.

Prilikom potpisivanja Ugovora Željko Kavran, predsjednik HRS kazao je: "Hrvatski rukometni savez je najuspješniji nacionalni savez u Hrvatskoj i iznimna nam je čast da je upravo Agrokor koncern prepoznao uspjehe hrvatskog rukometa te postao naš generalni sponzor. Na nama je sada da svojim sportskim rezultatima opravdamo ukazano povjerenje i prezentiramo Agrokor koncern kao i hrvatski rukomet, najboljima na svijetu."

Rukomet je jedan od najtrofejnijih hrvatskih sportova. Najveći uspjesi rukometne reprezentacije Hrvatske svakako su treće mjesto na Europskom prvenstvu u Portugalu 1994. godine, drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu na Islandu 1995., osvajanje zlatne olimpijske medalje na OI u Atlanti 1996. godine, zlatna medalja na Mediteranskim igrama u Tunisu 2001. i zlatna medalja na SP u Portugalu.