Novosti

Agrokor i Institut 'Ruđer Bošković' potpisali ugovor o suradnji

Institut 'Ruđer Bošković' kao najveća hrvatska znanstveno-istraživačka institucija i Agrokor koncern kao jedna od najuspješnijih hrvatskih kompanija, potpisali su danas u Zagrebu krovni Ugovor o suradnji. Uz nazočnost visokih predstavnika obiju strana, sporazum su potpisali predsjednik Agrokor koncerna gospodin Ivica Todorić i ravnatelj Instituta 'Ruđer Bošković' prof. dr. Mladen Žinić.

Cilj je ovog Ugovora pokrenuti izravnu suradnju na znanstveno-tehnološkim i istraživačko-razvojnim projektima u svim područjima djelovanja u kojima postoje zajednički interesi. Zajednička je želja ovih dvaju istaknutih hrvatskih brandova - Agrokora kao gospodarskog, a Instituta 'Ruđer Bošković' kao znanstvenog - na ovaj način udružiti hrvatske akademske i gospodarske potencijale te svojim primjerom dati poticaj jačanju aktivne suradnje hrvatskih javnih znanstveno-istraživačkih institucija i uspješnih hrvatskih tvrtki na razvoju domaćeg gospodarstva utemeljenog na znanju.

Temeljem ovog Ugovora Institut 'Ruđer Bošković' i Agrokor ostvarit će stručnu suradnju na ispitivanju i kontroli kvalitete prehrambenih proizvoda te na provođenju zajedničkih konzultantskih aktivnosti od interesa za razvoj i unapređenje proizvodnje. Ujedno će kroz zajedničke javne istupe podupirati širenje provjerenih i pouzdanih informacija o znanstvenim spoznajama iz područja prehrane, kao i jačanje društvenog utjecaja struke kao najvažnijeg mjerodavnog izvora informacija.

"Naši razvojni timovi kontinuirano prate svjetske trendove i najnovija dostignuća te ih primjenjuju u našem poslovanju. Ovom suradnjom sa stručnjacima Instituta 'Ruđer Bošković' njihov će rad dobiti novu dimenziju u nastojanju da se stvore nove vrijednosti, novi proizvodi ili pomaci u tehnologijama koji će biti prepoznati i izvan granica Hrvatske i kojima će obje strane, i znanost i gospodarstvo, steći dodatnu prednost pred nadolazećom konkurencijom," naglasio je ovom prigodom predsjednik Agrokor koncerna gospodin Ivica Todorić.

Ravnatelj IRB-a prof. dr. Mladen Žinić istaknuo je kako Institut 'Ruđer Bošković' posjeduje bogato akademsko znanje i istraživačko iskustvo na brojnim znanstvenim i tehnološkim područjima. "Upravo kroz ovakve suradnje to znanje želimo staviti u službu hrvatskoga gospodarstva.", rekao je prof. dr. Žinić.