Novosti

Agrokor investira ukupno 140 milijuna kuna u nove trgovačke centre Konzuma

gracani.JPG

Kao nastavak investicija kojima Agrokor unaprjeđuje poslovanje i odgovara na potrebe svojih kupaca, na području Grada Zagreba otvorit će se dva nova centra u ukupnoj vrijednosti od 140 milijuna kuna, čime će se omogućiti otvaranje više od 200 novih radnih mjesta. 

Super Konzum Stenjevec, na lokaciji Samoborska cesta 102, ukupne je prodajne površine 1.805 m². Osim dućana Konzuma, kupcima će na raspolaganju biti i dodatni sadržaji više partnera. Konzum svakim novim otvorenjem uvodi i novitete, kako u vidu najsuvremenije opreme tako i novih pogodnosti za kupce. Novi centar, u koji je ukupno investirano 40 milijuna kuna i u kojem će biti zaposleno 60 djelatnika, svoja će vrata kupcima otvoriti već sredinom ožujka. 

"Ponosni smo što se naš ciklus kontinuiranih investicija nastavlja kroz ova dva značajna projekta koji će uskoro biti realizirani. Osim što će oba centra kupcima ponuditi naše proizvode i usluge, oni će im također omogućiti iskustvo moderne kupnje uz bogat dodatni sadržaj u blizini njihova doma, čime naglašavamo svoju predanost stalnom unapređivanju doživljaja kupovine za naše kupce. Posebno je važno što će ovi centri stvoriti nova radna mjesta, a Konzum će svakako ostati dosljedan ovakvoj viziji ulaganja i u budućnosti“, izjavio je g. Darko Knez, predsjednik Uprave Konzuma.

Centar Gračani veliki je poslovno-trgovački centar čija je izgradnja vrijedna 100 milijuna kuna, a otvorenje novog centra planirano je za studeni 2014. godine. Na površini od oko 12.000 m² i tri etaže, kupcima će na raspolaganju biti i brojni drugi sadržaji: banka, drogerije, zabavni, ugostiteljski i sportski sadržaji, trgovina modnim dodacima, prodajno mjesto mobilnog operatera, cvjećarnica, kemijska čistionica itd. 

Agrokor će odabir imena centra povjeriti svojim vjernim kupcima. Autor naziva centra koji bude konačno odabran putem natječaja bit će nagrađen iznosom od 10.000 kn.

Investicije u nove trgovačke centre Konzuma doprinos su otvaranju značajnog broja novih radnih mjesta, ali i podrška ukupnom gospodarstvu, kroz angažman domaćih tvrtki na pripremi, projektiranju i izvođenju radova. Otvaranjem centara Stenjevec i Gračani, ukupno će na području Hrvatske biti 61 prodavaonica Super Konzuma, od čega je 17 na području Grada Zagreba. Konzum time pokazuje kako već niz godina održava poziciju lidera pažljivo prateći potrebe lokalnog stanovništva i potencijale odabranih mikrolokacija, na kojima kontinuirano donosi najvišu razinu ponude i usluge u  segmentu maloprodaje.