Novosti

Agrokor koncern sa svojim članicama do sada donirao preko 6 milijuna kuna, donacije se nastavljaju

pomozimo zajedno.jpg

U teškoj situaciji izazvanoj poplavom koja je zahvatila mnoga područja istočne Hrvatske, kao odgovorni članovi zajednice, Agrokor i njegove kompanije od prvog dana  uključeni su u pružanje pomoći stanovnicima područja koja su dramatično pogođena elementarnim nepogodama koristeći vlastite resurse. Preko 500 Agrokorovih zaposlenika danonoćno na terenu pomaže ugroženima te našim partnerima i kooperantima čiji su posjedi stradali u poplavama, izvlačeći stoku i sanirajući štetu.

Potaknut brojnim upitima i iskazanim interesom javnosti, Agrokor želi pružiti potpunu informaciju o dosadašnjim aktivnostima i pomoći koju je uputio najugroženijima. 

Agrokor koncern sa svojim članicama dosada je donirao robe u vrijednosti od preko 6 milijuna kuna, a budući da su donacije i dalje u tijeku, ta će se brojka znatno povisiti. Dosadašnje donacije, koje Crveni križ dalje usmjerava ovisno o potrebama ugroženih lokacija, obuhvaćaju 1 milijun litara Jane,  više od 10 000 litara Zvijezdina ulja te 1500 kg mesa PIK-a Vrbovec i 5000 kg zamrznute hrane Ledo. Nadalje, Konzum je donirao  50 paleta higijenskih potrepština, te stavio na raspolaganje svojih dvjestotinjak prodajnih mjesta za prikupljanje pomoći i nekoliko stotina kamiona koji direktno dostavljaju pomoć i koji će to nastaviti činiti prema potrebi.

Kao najveća hrvatska kompanija, Agrokor i njegove članice bit će i dalje solidarni u pružanju pomoći stradalom stanovništvu naše zemlje.