Novosti

Agrokor među vodećim kompanijama Srednje Europe

Cibonintoranj4 - 1200px.jpg

Agrokor ostvario napredak od 11 mjesta na Deloitteovoj ljestvici 500 najvećih kompanija

Konzultantsko-revizorska kompanija Deloitte objavila je ljestvicu 500 najvećih kompanija u Srednjoj Europi za 2015. godinu u kojoj je Agrokor koncern zauzeo 11. mjesto ostvarivši značajan napredak od čak 11 mjesta. Razlog ovako velikom skoku na ljestvici je prvenstveno akvizicija Mercatora koji se po prvi puta u 2015. godini u potpunosti konsolidira u financijskim izvještajima Agrokora, ali treba istaknuti i bolje poslovanje ostalih kompanija Agrokor koncerna koji su također pridonijeli rastu ukupnih prihoda. Deloitte je u sklopu izvještaja izdvojio i ljestvicu najvećih 50 kompanija u kategoriji „Robe široke potrošnje i transporta“ na kojoj Agrokor sveukupno, od svih kompanija uključenih u izvještaj, zauzima drugo mjesto.

S ostvarenih 6,4 milijarde eura prihoda Agrokor je najbolje plasirana kompanija među hrvatskim, ali i među kompanijama Adria regije. Među TOP 500 kompanija Srednje Europe, uvršteni su i Agrokorovi trgovački lanci Konzum i Mercator Grupa (kroz Poslovni sistem Mercator te Mercator Srbija).

Na listu 500 najvećih tvrtki u Srednjoj Europi ove se godine plasiralo 40 tvrtki iz Adria regije od kojih je sedam novih i četiri manje nego 2014. godine. Slovenija i dalje ima najviše predstavnika (17) iz regije na CE Top 500 listi. Za njom slijedi Hrvatska s 13 tvrtki te Srbija sa 7.