Novosti

Agrokor postao član Hrvatsko-korejskog poslovnog kluba

Hrvatsko-korejski poslovni klub.jpeg

U sjedištu Agrokor koncerna u Zagrebu potpisan je Memorandum o razumijevanju između Agrokora i Hrvatsko-korejskog poslovnog kluba. Ovim činom Agrokor je postao i službeni član Hrvatsko-korejskog poslovnog kluba. Memorandum su potpisali g. Damir Kuštrak, izvršni potpredsjednik za izvozna tržišta Agrokora, g. Ivan Crnjac, izvršni potpredsjednik za strategiju i tržišta kapitala te g. Zoran Horvat, predsjednik Hrvatsko-korejskog poslovnog kluba i dugogodišnji direktor korporacije Samsung sa sjedištem u Zagrebu (1991.-2005.).

Prilikom potpisivanja memoranduma g. Damir Kuštrak izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je Agrokor postao član Hrvatsko-korejskog poslovnog kluba. Zahvalio se svim članovima na uloženom trudu kod posredovanja za izvoz hrane i pića na teritorij Koreje.

Predsjednik Hrvatsko-korejskog poslovnog kluba, g. Zoran Horvat također je izrazio zadovoljstvo zbog primanja novog člana u Klub i dodao je kako vjeruje u uspjeh Agrokorovih proizvoda na korejskom tržištu. Najavio je kako će klub i u budućnosti davati punu podršku uspostavi odnosa Agrokora i predstavnika korejskog gospodarstva.

Glavni tajnik Hrvatsko-korejskog poslovnog kluba, g. Igor Zgrabljić istaknuo je veliki potencijal korejskog tržišta za hrvatske izvoznike kao i vrlo kvalitetne odnose dviju zemalja, koji se posebno odražavaju porastom broja korejskih turista u Republici Hrvatskoj i sve većim interesom korejskog poslovnog svijeta za ulaganja u Hrvatsku i regiju.

Hrvatsko-korejski poslovni klub osnovan je s namjerom promicanja i unapređivanja gospodarske suradnje između Republike Hrvatske i Republike Koreje uz fokus na razvoj poduzetništva i poduzetničkih inicijativa, kao i trgovine između dvije države.