Novosti

Agrokor postao liderom u maloprodaji u Bosni i Hercegovini

Agrokor potpisao Ugovor o preuzimanju maloprodajnog i veleprodajnog biznisa VF komerca

Gospodin Ivica Todorić, predsjednik Agrokor koncerna i gospodin Jasmin Selmanagić, vlasnik VF komerca potpisali su danas Ugovor o preuzimanju maloprodajnog i veleprodajnog biznisa VF komerca. Potpisom ovog Ugovora Agrokor je, nakon Hrvatske, postao tržišnim liderom u maloprodaji hrane i na području Bosne i Hercegovine te je ostvario još jedan od ciljeva zacrtanih u dugoročnoj strategiji razvoja svoje maloprodajne djelatnosti, a koja je postati regionalnim liderom u maloprodaji hrane.

Maloprodajna mreža Agrokora uvećana je za 15 maloprodajnih objekata VF komerca ukupne prodajne površine 17 000 m², koji pokrivaju cijelu BiH, a u 2006. godini ostvarili su promet od 155 milijuna KM. Ovom se akvizicijom Agrokor prema ukupnome prometu svih svojih maloprodajnih aktivnosti u BiH svrstao na vodeću poziciju, a promet u 2007. godini prema Agrokorovim će planovima iznositi ukupno 400 milijuna KM.

Značajnim širenjem u BIH, koje se ovoga puta odnosi na maloprodajnu mrežu, Agrokor je nastavio svoj investicijski ciklus započet još 1996. godine. Agrokor je bio prvahrvatska kompanija koja je u Bosni i Hercegovini pokrenula vlastitu proizvodnju i najveći je hrvatski investitor u njezino gospodarstvo. Od otvorenja svoje prve tvrtke u BIH, Agrokor i njegove kompanije - Ledo, Ledo Čitluk, Jamnica, Sarajevski kiseljak i Zvijezda - udistribuciju i proizvodnju uložile su preko 400 milijuna KM. U svim djelatnostima u koje je Agrokor uložio, u vrlo kratkom vremenu postao je tržišnim liderom i značajno povećao proizvodnju i zaposlenost te investirao u najmoderniju tehnologiju i distribuciju.

Gospodin Selmanagić u proteklih je desetak godina stvorio jednu od najuspješnijih kompanija u BiH, a s Agrokorom je dogovorio daljnje širenje i strateški razvoj ove djelatnosti uz zadržavanje svih zaposlenih.