Novosti

Agrokor povlači ponudu za Mercator

Agrokor d.d. se 17.10.2011., podastiranjem neobvezujuće ponude, javio na javni natječaj za kupnju 52,1% dionica Poslovnog sistema Mercator d.d. ("Mercator"), koji je u ime konzorcija glavnih dioničara vodila ING banka. Na temelju naše neobvezujuće ponude konzorcij nas je 7.11.2011., kao najboljeg ponuđača, odabrao za ekskluzivne pregovore o uvjetima akvizicije.

Iako smo s konzorcijem prodavatelja pokušavali dogovoriti zadovoljavajuće uvjete za akviziciju udjela od 52,1% u Mercatoru, tijekom trajanja perioda ekskluzivnosti, do danas u tome nismo uspjeli. Dugotrajni tijek dosadašnjeg procesa naveo nas je na zaključak da bi cijeli proces mogao potrajati još dulje vrijeme te da nam mogućnost ostvarivanja transakcije pod zadovoljavajućim uvjetima nije zajamčena. To bi po našem mišljenju moglo biti štetno kako za našu kompaniju, tako i za Mercator te smo stoga donijeli odluku o povlačenju svoje ponude.

Sukladno tome, 6. veljače 2012. godine otkazali smo Ugovor o ekskluzivnosti s konzorcijem prodavatelja i povukli našu neobvezujuću ponudu, čime se i formalno povlačimo iz procesa.