Novosti

Agrokor prodaje Villu Castello

DJI_0157.jpg

Nakon otvaranja procesa prodaje pokretnina motorne Jahte model Riva 85 Opera imena „Jana“ i helikoptera, izvanredna uprava Agrokora započela je s Villom Castello i proces prodaje nekretnina koje nisu neophodne za poslovanje.

Predmet prodaje je Villa Castello s posjedom koji se nalazi u Medveji, općina Lovran, u blizini Opatije, a u vlasništvu Agrokora je od 1999. godine. Na posjedu se nalaze dva odvojena objekta, Villa Castello koja kao glavni objekt obuhvaća plažu i šetnicu uz more te depadansa, odnosno pomoćni objekt, koji se koristi kao gostinska kuća ili kuća za osoblje. 

Za prodaju nekretnine Villa Castello između više ponuđača kao agent za posredništvo odabrana je specijalizirana agencija za posredovanje i savjetovanje na tržištu nekretnina Croatia Sotheby's International Realty®, članica renomirane svjetske franšize brenda Sotheby's International Realty®. Sotheby's International Realty® je svjetski lider u prodaji luksuznih nekretnina, brend je prisutan u 65 zemalja i ima 860 ureda diljem svijeta, samo u 2016. godini ostvario je prodaju u vrijednosti 95 milijardi američkih dolara.

Posjed ima ukupno 10.062 kvadratnih metara zemljišta sa 969 kvadrata stambenog prostora, od čega Villa Castello ima neto površinu od 851 kvadratnog metra s podrumom, prizemljem i tri kata, a depadansa ima 118 kvadrata neto površine prizemlja i prvog kata.

Glavna zgrada smještena uz more sagrađena je 1916. godine u arhitektonskom stilu neoklasicizma. Sastoji se od suterena, prizemlja, prvog i drugog kata te vidikovca u tornju na trećem katu. Vila ima ukupno pet glavnih spavaćih soba na prvom i drugom katu, dok je u donjem dijelu smješteno i pet soba za osoblje. Najniži kat - suteren ima dva ulaza, jedan prema plaži, a drugi sa spojem na stazu s otvorenom ljetnom kuhinjom s roštiljem, povezan je s vinskim podrumom. U prizemlje se ulazi s pješačkim područjem između dva objekta i sastoji se od kuhinje i tri salona. Prvi kat je pretežno stambeni, povezan je s ulazom stubištem i hodnikom te otvorenim prostorom koji povezuje dvije etaže. Sastoji se od četiri sobe s pripadajućim kupaonicama. Na drugom katu je apartman sa spavaćom sobom, dnevnim boravkom i vlastitom kupaonicom. Spavaća soba ima niži krov, koji prelazi u punu veličinu u dnevnom boravku. Treći kat je vidikovac.

Depadandsa se sastoji od dva apartmana s pripadajućim kupaonicama i zajedničkim dnevnim boravkom.

Posjed ima i improvizirani heliodrom, a nalazi se u razvojnom području ugostiteljsko-turističke namjene (T2) u zoni 2c – turističkom kompleksu unutar postojećih dimenzija.

Tražena cijena je sedam milijuna eura. Radi se o cijeni bez poreza na dodanu vrijednost, a porezni tretman će se utvrditi ovisno o poreznom statusu kupca. Proces prodaje je podložan uvjetima iz postupka izvanredne uprave, predviđa mogućnost pregleda nekretnine, upoznavanje s pravnim preduvjetima eventualne prodaje, prikupljanje ponuda i provjeru kvalificiranosti valjanih ponuda, uz primjenu kriterija najviše ponuđene cijene. Od kupaca se očekuje i garancija ozbiljnosti ponude, a prijedlog kupoprodajnog ugovora bit će pripremljen od strane prodavatelja.

Svi potencijalni kupci koji žele pogledati posjed morat će potpisati standardni Ugovor o povjerljivosti (NDA) te će za potrebe pregleda biti potrebno uplatiti i odgovarajuću naknadu, što je uobičajeno kod prodaja nekretnina ovakve vrijednosti. Pregled će, uz ispunjavanje navedenih uvjeta, biti moguć već od    21. kolovoza 2017. godine.

Zainteresirani kupci svoje ponude za Villu Castello trebaju proslijediti službenom agentu za posredovanje u prodaji ove nekretnine, agenciji Croatia Sotheby's International Realty®, na e-mail info@sothebysrealty.hr ili putem internetske stranice sothebysrealty.hr najkasnije do 21. rujna 2017. godine.

Izvanredna uprava Agrokora zadržava pravo ne sklopiti kupoprodajni ugovor po završetku prikupljanja i analize ponuda. Prilikom prodaje ove nekretnine kao i ostale imovine Agrokora fokus izvanredne uprave i dalje će biti na transparentnom i otvorenom procesu te postizanju maksimalne vrijednosti.