Novosti

Agrokor prodaje vlasnički udio u Znanje d.o.o.

Novi vlasnik Grafičar d.d. Ludbreg

Danas je u Zagrebu potpisan Ugovor o prodaji vlasničkog udjela Agrokora u tvrtci Znanje d.o.o. kojim ludbreška tvrtka Grafičar d.d. postaje novi vlasnik Znanja, s udjelom od 99 posto vlasništva.

Ugovor ukupne vrijednosti 9.450.000 eura potpisali su predsjednik koncerna Agrokor, Ivica Todorić i predsjednik Uprave Grafičara d.d., Franjo Beser.

Kupnjom Znanja Grafičar postaje najveća tiskara u Republici Hrvatskoj. Isto tako potpisom ovog Ugovora otvara se novo razdoblje u poslovnom životu Grafičara, jer se njegova djelatnost iz primarno tiskarske proširuje i na izdavaštvo. Znanje je naime tijekom proteklih godinu dana steklo titulu vodećeg izdavača u Republici Hrvatskoj.

Grafičar d.d. vodeći je i pouzdani proizvođač kartonske ambalaže, etiketa, samoljepljivih etiketa na papiru i foliji, fleksibilne ambalaže, lutrijskih srećaka, vrećica i vreća u regiji.Ono po čemu je tiskara Grafičar već dugi niz godina cijenjena na tržištu svakako su visoka tehnologija te bogata i duga tiskarska tradicija koje jamče vrhunsku kvalitetu, pouzdanost i profesionalnost.