Novosti

Agrokor prodao Jamničin Juicy Stanić Grupi

U sjedištu Agrokora potpisan je kupoprodajni Ugovor između Jamnice, kompanije u sastavu Agrokor koncerna i Stanić Grupe o preuzimanju linije voćnih sokova Juicy. Investicija je vrijedna 45 milijuna eura.

Stanić Grupa postaje novim vlasnikom punionice sokova u Jastrebarskom te brandova sokova pod nazivima Juicy, TO, Juicy Fruits, Juicy Kids i Juicy Vita. Ovom snažnom investicijom vrijednom 45 milijuna eura, Stanić Grupa potvrdila je svoju stratešku odluku ulaska u segment proizvodnje sokova s ciljem daljnjeg novog ulaganja u proizvodnju te jačanja i širenja biznisa i brendova na tržištima regije. Na ovaj način Stanić Grupa, koja je dosad snažnije bila prisutna na tržištu BiH, čini velik korak u širenju na Hrvatsku i susjedna tržišta te postaje jedan od značajnijih ulagača na hrvatskome tržištu.  

Akvizicija Juicy sokova idealno se uklapa u definiranu viziju Stanić grupe koja namjerava održati visoku razinu kvalitete te proširivati asortiman i proizvodne kapacitete u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Otvaranje novih radnih mjesta i maksimalno iskorištavanje domaćih resursa i kadrova koji će osnažiti industrije u obje države prioriteti su novih vlasnika branda Juicy.

Jamnica nastavlja uspješno širenje biznisa na tržištu regije i šire u segmentu voda, ledenih čajeva, gaziranih pića i funkcionalnih napitaka te širenje prodaje i distribucije trgovačke robe.