Novosti

Agrokor sa sindikatima potpisao dodatak kolektivnom ugovoru

Dodatak Tarifnog ugovora potpisali su 26. srpnja 2004. godine, Ana Knežević, predsjednica Sindikata trgovine Hrvatske, Josip Pavić, predsjednik Sindikata PPDIV-a te Ivica Todorić, predsjednik Agrokor koncerna

Sukladno partnerskim odnosima između sindikata PPDIV-a, Sindikata trgovine Hrvatske i Agrokor koncerna, a sve u cilju poboljšanja materijalnog standarda zaposlenika, ovim dodatkom Tarifnog ugovora dogovoreno je 5-postotno povećanje plaća zaposlenika.

Novost koju donosi ovaj Tarifni ugovor jest činjenica da je po prvi puta dogovoren model participacije zaposlenika u dobiti Društva, u iznosu od 100 eura po zaposleniku čija kompanija ostvaruje dobit.

Kako su gotovo sve članice Agrokor koncerna profitabilna društva, ovaj sporazum, koji će se primijenjivati od srpnja 2004. godine, odnosit će se zapravo na sve zaposlenike koncerna.

Od 1996. godine, kada je Agrokor potpisao svoj prvi Kolektivni ugovor sa sindikatima, svaki novi Kolektivni ugovor donosi značajne novine na sindikalnu scenu u Hrvatskoj.

Tako su zaposlenici Agrokor koncerna među prvima dobili privatno zdravstveno osiguranje, kontinuirano su rasla njihova primanja, redovito su isplaćivane božićnice i regresi, a sve u skladu s financijskim mogućnostima i ostvarenim rezultatima Društava u sustavu Koncerna.

Važan temelj Agrokorovih poslovnih uspjeha u regiji svakako su sposobni i zadovoljni zaposlenici, kao i izuzetno kvalitetan i kontinuiran dijalog sa socijalnim partnerima.