Novosti

Agrokor se predstavio na sajmu Seoul Food 2015

U Seoulu je otvoren najznačajniji sajam hrane i pića u Aziji, Seoul Food 2015 koji se održava od 12. do 15. svibnja 2015. godine. Sajam je otvoren simboličnim rezanjem vrpce u kojem su sudjelovali svi predstavnici diplomatskog zbora u Republici Koreji. Na svečanosti su također bili prisutni predstavnici Agrokora, drugih hrvatskih kompanija i Hrvatsko-korejskog poslovnog kluba.

Seoul Food 2015 jedan je od najznačajnijih događaja za poslovne subjekte aktivne na korejskom tržištu u području uvoza i izvoza hrane i pića. Sajam se održava u izložbenom prostoru veličine 76.121m2, a sudjeluje preko 1.500 izlagača iz 50 zemalja svijeta. Uz Agrokor, Hrvatsku su još predstavile kompanije Kraš, Vindija i Badel 1862. U realizaciji ovog projekta su uz Hrvatsko-korejski poslovni klub sudjelovali i Hrvatska gospodarska komora te Veleposlanstvo Republike Koreje u Republici Hrvatskoj.

Hrvatsko-korejski poslovni klub osnovan je s ciljem promicanja i unapređivanja gospodarske suradnje između Republike Hrvatske i Republike Koreje s naglaskom na poticanje razvoja poduzetništva i poduzetničkih inicijativa, te trgovinske razmjene između dviju zemalja.