Novosti

Agrokor sponzor Hrvatskog šahovskog saveza

Ugovor o sponzorstvu između Agrokora i Hrvatskog šahovskog saveza potpisali su danas Ivica Todorić, predsjednik Agrokor koncerna i Stjepan Šturlan, predsjednik HŠS-a. Navedeni ugovor odnosi se na razdoblje od godine dana, tijekom kojeg će se glavnina iznosa sponzorstva upotrijebiti za troškove sudjelovanja reprezentacije na Olimpijadi, pojedinačnom prvenstvu Europe, prvenstvu Mediterana kao i MITROPA kupa, gdje će se na odgovarajući način promovirati ime i brand Agrokora.

Agrokor, vodeća hrvatska kao i jedna od vodećih prehrambenih kompanija u regiji, nastavlja svoju tradiciju pružanja snažne podrške hrvatskom sportu, prepoznajući prave potencijale često i prije no što počnu stizati njihovi veliki svjetski uspjesi. Želeći pomoći hrvatskim šahistima da potvrde svoje ovogodišnje dobre rezultate i u nadolazećim velikim natjecanjima, Agrokor je ovom potporom omogućio igračima da se posvete isključivo pripremama za što bolja sportska postignuća te tako i u ovom sportu doprinesu jačanju izvrsnog imidža Hrvatske kao uspješne sportske zemlje.

Nakon potpisa Ugovora gospodin Šturlan, predsjednik HŠS, rekao je: "Ulazak Agrokora kao sponzora Hrvatskoga šahovskoga saveza vrlo je značajna potpora hrvatskom šahu i predstavlja kontinuitet u financijskoj potpori aktivnostima Hrvatskog šahovskog saveza na brojnim značajnim europskim i svjetskim natjecanjima. Hrvatski šah će najbolje uzvratiti kvalitetnim rezultatima i uspjesima, kojih je u posljednje vrijeme bilo mnogo."

Zahvaljujući danas potpisanom sponzorstvu, HŠS će biti u mogućnosti organizirati i međunarodne susrete šahista u Hrvatskoj, zatim državna prvenstva, kao i održavati škole šaha te time popularizirati ovaj sport među djecom i mladima.