Novosti

Agrokor u BiH pojačava menadžerski tim Konzuma i pokreće kompaniju VELPRO

konzumbih.jpg

Agrokorova usmjerenost na daljnji razvoj poslovanja u BiH, donosi promjene i pojačanje u Upravi  Konzuma. Nastavno na uobičajeno dobru praksu dijeljenja znanja unutar grupacije te individualnog razvoja vlastitih potencijala Tomislav Bagić, bivši član Uprave društva Mercator – H postat će novi direktor društva Konzum d.o.o. Sarajevo.

Tomislav Bagić u sustav Agrokora došao je preuzimanjem Mercatora gdje je tijekom pet godina rada na rukovodećim funkcijama imao priliku upoznati najbolju svjetsku maloprodajnu praksu koju će se sada intenzivnije primjenjivati i na tržištu BiH.

Dosadašnji direktor, David Dolinar, po povratku u Zagreb, nastavlja svoju karijeru u sustavu Agrokor koncerna u Hrvatskoj.  Želimo mu se zahvaliti na njegovom doprinosu u poslovanju Konzum BiH.

Na mjesto direktora nabave kompanije Konzum d.o.o. Sarajevo dolazi Tomislav Primorac koji je svoje profesionalno iskustvo stjecao višegodišnjim radom na rukovodećim funkcijama u nabavi unutar Agrokora. 

U skladu s poslovnom politikom daljnjeg jačanja veleprodajnog poslovanja, Agrokor će osnovati novu kompaniju  – VELPRO BiH koja ima za cilj daljnji samostalni razvoj i jačanje veleprodajnog i logističkog poslovanja. Upravljanje novom kompanijom preuzet će Adnan Šteta, dosadašnji izvršni direktor Konzuma BiH s bogatim radnim iskustvom i poznavanjem BiH tržišta.  

Navedene promjene provedene su sukladno strateškoj odluci Agrokora o daljnjem razvoju svoje maloprodaje i veleprodaje na tržištu BiH.