Novosti

Akademije u Mercatoru – ulaganje u budućnost

akademija2.JPG

Na Ekonomskom fakultetu u Ljubljani započela je Akademija vođenja i Poslovna akademija namijenjene zaposlenicima tvrtke Mercator koji su prepoznati kao potencijal budućnosti. Riječ je o osobama koje imaju znanje, sposobnost i potencijal postati vrhunski stručnjaci u svojim područjima i rukovoditelji koji svojim znanjem mogu pridonijeti rastu i razvoju tvrtke.

Svrha i cilj projekta edukacije je stvoriti sustav koji će pridonijeti osobnom i profesionalnom razvoju zaposlenika, a tako educirani zaposlenici imati će u budućnosti priliku zauzeti vodeće položaje u kompaniji. Program edukacije sastoji se od 8 modula, što iznosi do 128 sati tečaja. Praktično je orijentiran i usmjeren na razvoj i jačanje menadžerskih i stručnih kompetencija. Cilj mu je upoznati sudionike s umjetnošću vođenja, potaknuti ih da razviju stručno znanje i unutarnju snagu, samostalnost i samopouzdanje te ojačati svijest o tome da njihove ideje i energija konstruktivno pridonijeti razvoju kvalitete u poduzeću. U Akademiji za menadžment sudjeluje 16 sudionika, a 22 su sudionika u Poslovnoj akademiji Mercator.

Sudionicima akademija će predavati stručnjaci Mercatora, među kojima su predsjednik Uprave Toni Balažič i Drago Kavšek, član uprave, kao i vanjski stručnjaci uglavnom s Ekonomskog fakulteta sveučilišta u Ljubljani, ali i predavači iz inozemstva.

Na početku programa sudionicima se obratila i dekanica Ekonomskog fakulteta u Ljubljani prof. dr. Metka Tekavčič.