Novosti

Ante Ramljak izvanredni povjerenik Agrokora

Nakon što je Trgovački sud u Zagrebu obavijestio Vladu i Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta o zahtjevu Agrokor koncerna za pokretanje postupka izvanredne uprave nad navedenim dužnikom i nad svim njegovim ovisnim i povezanim društvima, Vlada je za izvanrednog povjerenika predložila Antu Ramljaka.

Trgovački sud u Zagrebu imenovao je jučer Antu Ramljaka izvanrednim povjerenikom Agrokora te zabranio pokretanje i vođenje parničnih, ovršnih, upravnih i postupaka osiguranja i dr. protiv Agrokora i njegova 24 povezana i ovisna društva u Hrvatskoj, čime je omogućuna deblokada računa koncerna i njegovih tvrtki.

Nakon niza sastanaka sa zaposlenicima, partnerima, dobavljačima i vjerovnicima, Agrokor danas ide prema potpunoj stabilizaciji i normalizaciji poslovanja.

Ante Ramljak je od 1992. do 1996. godine radio u brokerskoj tvrtki Investco, a od 1997. do 2007. godine bio je predsjednik uprave hrvatske podružnice investicijsko-savjetničke tvrtke CAIB. Od 2007. do 2011. bio je partner u private equity fondu Quaestus, a nakon toga, od 2012. do 2014. bio je posebni savjetnik zamjenika premijera za gospodarstvo te član upravnog odbora Sektora energetike u Centru za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija.

Bio je direktor u konzultantskoj kompaniji Texo Management do preuzimanja ove dužnosti.