Novosti

Belje Tvornica opreme i strojeva d.o.o. na novoj lokaciji

Belje Tvornica opreme i strojeva d.o.o. od danas posluje na novoj lokaciji u Belom Manastiru, Osječka 4, poznatijoj kao lokacijajoš jedne beljske tvrtke, Belje Remont d.o.o.

Početak rada Tvornice opreme i strojeva u Belju seže u daleku prošlost prije gotovo 150 godina,tijekom kojih je doživjela znatne promjene, ali kvaliteta proizvodnje i stručnost zaposlenika oduvijek su na zavidnoj razini. Šezdeset uposlenih od danas na novoj lokaciji koristi oko 2500 m2 proizvodnog pogona i oko 500 m2 skladišta, gdje će se uglavnom proizvoditi oprema za svinjogojske i govedarske farme, ali i ostali proizvodi od lima i metala. Pored proizvodnje, Belje Tvornica opreme i strojeva ovlašteni je zastupnik opreme DeLaval za mužnju krava, a u pripremi su još neka zastupstva tvrtki specijaliziranih za opremanje farmi.

Preseljenje TOS-a na novu lokaciju pratila je i investicija u nove strojeve za obradu lima pa je tako proizvodnja pojačana novom prešom za profilna savijanja lima, škarama za rezanje lima te višenamjenskim strojem za rad na limu, a obnovljen je i dio sitnijeg pribora i alata.

Današnjem otvorenju, pored predstavnika Agrokora i Belja, nazočni su bili i gosti iz gospodarskog i političkog života Baranje.