Novosti

BrandScore indikator - dodatna potvrda snage Agrokor brandova

Na "BrandScore listama TOP30 brandova"* objavljenoj 19.10.2011. za tržišta Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije nalazi se ukupno 20 Agrokor brandova (9 u Hrvatskoj, 6 u BiH, te 5 u Srbiji) !

BrandScore indikator - dodatna potvrda snage Agrokor brandova

Za hrvatsko tržište, prema istraživanju Ipsos Pulsa u prvoj polovici 2011. godine, prva tri mjesta prema ocjeni potrošača zauzimaju Agrokorovi brandovi: Zvijezda ulje, Jamnica mineralna voda i Zvijezda majoneza, dok ih je još šest u TOP30: Zvijezda stolni margarin, Ledo povrće, ABC sirni namaz, Ledo riba, Jana, te Ledo tijesta.

U Bosni i Hercegovini među 30 najbolje ocijenjenih brandova čak je 6 brandova Agrokora: Margo margarin, Zvijezda tvrdi margarin, Ledo riba, Ledo povrće, ABC sirni namaz, te Sarajevski kiseljak.

Na tržištu Srbije slijedeći Agrokor brandovi su u TOP30: Frikomovo povrće, Frikoma riba, Frikom tijesta, Dijamant ulje i Frikom voće.BrandScore TOP30 brandova:BrandScore indikator - dodatna potvrda snage Agrokor brandova

* BRANDpuls istraživanje u prvoj polovici 2011. godine; za 1000 brandova podijeljenih u 60-ak kategorija robe široke potrošnje

O istraživanju: Agencija Ipsos Puls, u okviru svog renomiranog istraživačkog projekta BRANDpuls izradila je novi indeks: BRANDscore - jedinstveni indikator snage branda izračunat na temelju važnih indikatora performansi pojedinog branda. Važno je spomenuti da se BrandPuls istraživanje provodi na nacionalno reprezentativnom uzorku od 2.000 ispitanika (Hrvatska i Srbija) odnosno 1.000 ispitanika (BiH), dva puta godišnje, za oko 1.000 brandova podijeljenih u 60-ak kategorija robe široke potrošnje i predstavlja svojevrstan "sud potrošača" kad su brandovi robe široke potrošnje u pitanju. Budući da se za sve kategorije i brandove BRANDPuls indikatori ispituju na isti način, BRANDscore omogućuje uspoređivanje različitih brandova iz istih, ali i iz različitih kategorija. Na taj način je formirana i rang lista svih brandova od "najjačih" do "najslabijih".