Novosti

Castello Festigia Podruma Agrolaguna osvojio srebrnu medalju u Madridu

Na ovogodišnjem ocjenjivanju vina Bacchus u Madridu vino Castello Festigia PodrumaAgrolaguna osvojilo je srebrnu medalju.

7. Međunarodno ocjenjivanje vina Bacchus 2010. održano je u Španjolskoj u Madridu u od 18. do 21. ožujka u organizaciji U.E.C. (Spanish Tasters Union) i pod pokroviteljstvomO.I.V. (The International Organisation of Vine and Wine), U.I.OE (The International Union of Oenologists) i VinoFed (federacija najvećih ocjenjivanja vina). Ova srebrna medalja za Castello Festigia,još jedna je u nizu osvojenih svjetskih nagrada za vina Festigia Podruma Agrolagune. Dosada su vina Merlot Festigia i Cabernet Sauvignon Festigia Podruma Agrolaguna osvojila zlatnu medalju u Italiji 09. u Bergamu i brončanu medaljuDecanter u Londonu 09.

Castello Festigia Podruma Agrolaguna osvojio srebrnu medalju u MadriduCASTELLO FESTIGIA, PODRUM AGROLAGUNA Festigia je brend ekskluzivnih vina u kojem ne nalaze najbolja vina prema izboru enologa Agrolagune g. Ante Gavranića i Miroslava Latala. Etiketa Festigia poznata je po motivu porečke bazilike, a Festigia je drevni naziv jedne od prostorija bazilike u kojoj su se u antičko doba održavale gozbe uz dobra vina. Castello Festigia vrhunsko je vino, simbioza cabernet sauvignona i syraha u omjeru 60 % cabernet sauvignon i 40 % syrah, odnjegovano u barrique-u. Ima mekoću syraha i robusnost cabernet sauvignona, a suptilne arome crnog bobičastog voća lijepo su ukomponirane s nježnim mirisima vanilije. Kompleksnog je i bogatog okusa.