Novosti

Chardonnay Podruma Belje osvojio srebrnu medalju u Francuskoj

Na ocjenjivanju najboljih svjetskih chardonnaya "Chardonnay du Monde", u Francuskoj, chardonnay Podruma Belje osvojio srebrnu medalju

Chardonnay Podruma Belje osvojio srebrnu medalju u FrancuskojChardonnay du monde najveće je i najznačajnije svjetsko ocjenjivanje chardonnaya koje se ove godine održalo po sedamnaesti put i to u periodu od 10-13. ožujka. U Saint Lageru, u francuskoj pokrajini Burgundiji tristo međunarodnih profesionalnih ocjenjivača ocjenjivalo je 887 chardonnaya iz 37 zemalja svijeta i to prema striktnim pravilima ocjenjivanja. Koliko su standardi ocjenjivanja Chardonnay du monde visoki najbolje svjedoči podatak da je tek trećina sudionika osvojila medalju. S osvojenom srebrnom medaljom vrhunski Chardonnay Podruma Belje pokazao je svoj ogroman potencijal u svjetskim razmjerima. Ovo izuzetno vino dostupno je svim poklonicima chardonnaya kako u prodajnim objektima tako i brojnim restoranima diljem Hrvatske.

Chardonnay Podruma Belje osvojio srebrnu medalju u FrancuskojCHARDONNAY 2008. PODRUMI BELJE Vrhunski Chardonnay Podruma Belje ozbiljno je vino slamnato žute boje, gusto i konzistentno. Intenzivnog je mirisa voćnog karaktera koji podsjeća na orašasto voće, melisu i grejp. Okus je snažan, pun i zaokružen, sa finim balansom osnovnih komponenata. Bogatstvo senzacija i potencijal osiguravaju dugovječnost ovog vina. Poslužiti uz bijela mesa, tjesteninu, ali je dobar pratilac i bijele ribe.