Novosti

Dario Šalić novi je predsjednik Uprave Jamnice

Danas je održana sjednica Nadzornog odbora Jamnice na kojoj je donesena odluka o opozivu gospodina Mislava Galića s pozicije predsjednika i člana Uprave Jamnice.

Nadzorni odbor istodobno je na mjesto predsjednika Uprave Jamnice imenovao gospodina Daria Šalića. 

Novi predsjednik Uprave Jamnice je  menadžer  s dugogodišnjim stažom u industriji pića koji je bogato profesionalno iskustvo stjecao na različitim upravljačkim pozicijama u velikim internacionalnim i regionalnim kompanijama.

Na poziciji direktora Strateške distribucijske regije HoReCa u Atlantic Grupi bio je zadužen za sva tržišta bivše Jugoslavije.  Od 2012. do 2014. godine bio je direktor Heinekena u Bosni i Hercegovini. U razdoblju od 2005. do 2012. godine upravljao je prodajom Coca-Cola Beverages u pet ključnih hrvatskih prodajnih regija, a od 2004. do 2005. godine bio je regionalni direktor prodaje InBev Zagrebačke pivovare. Od 2001. do 2004. godine bio je zaposlen u Coca Cola Beverages na poziciji regionalnog direktora prodaje.

Tijekom karijere posebno je bio fokusiran na prodaju, operativno poslovanje, upravljanje financijama i ljudskim resursima te izgradnju korporativne kulture temeljene na inovativnosti i održivom razvoju. Tim se vrijednostima namjerava rukovoditi i u budućem upravljanju Jamnicom d.d.

Dario Šalić je rođen 1965. godine u  Osijeku, gdje je 1989. godine završio Kineziološki fakultet pri Sveučilištu Josip Juraj Strossmayer. Od tada se kontinuirano educira i profesionalno usavršava u području menadžmenta i poslovanja, pa je tako završio Programme for Management Excellence –IMD  Lausanne, mini MBA –MCE Brussels, International  Executive Leadership Course  i  brojne druge edukacijske i profesionalne programe.