Novosti

Glavna skupština kompanija članica Agrokora

Agrokor d.d., koji je ušao u postupak izvanredne uprave sukladno Zakonu o postupku izvanredne uprave za trgovačka društva od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku (“Zakon o izvanrednoj upravi”) (Agrokor d.d., zajedno sa svojim ovisnim društvima pod izvanrednom upravom, navedenima u Prilogu A, “Grupa”), ovime najavljuje kako slijedi:

Izvanredni povjerenik danas je zatražio da određena društva unutar Grupe sazovu svoje glavne skupštine. Očekuje se da se te glavne skupštine održe unutar 15 dana od danas. Svrha sjednice je donošenje rješenja o imenovanju PricewaterhouseCoopers d.o.o. novim statutarnim revizorima za Grupu radi provedbe revizije za financijsku godinu 2016.

Grupa je, u bliskoj suradnji sa svojim savjetnicima, u preliminarnim provjerama utvrdila da bi moglo biti potencijalnih pogrešaka u izvješćima Grupe. Te se provjere trenutno nastavljaju. Slijedom toga, Grupa moli da se dionici ne oslanjaju na njena financijska izvješća iz prošlosti dok provjere ne budu dovršene, a situacija primjereno razjašnjena. Kako je gore navedeno, Grupa namjerava imenovati PricewaterhouseCoopers d.o.o. za provedbu revizije financijskih izvještaja Grupe za 2016. To će imenovanje rezultirati potrebom produljenja roka za objavu revidiranih financijskih izvještaja za 2016. Grupa očekuje izdati daljnju objavu o napretku pokrenutih procesa unutar sljedećih 30 dana.

Agrokor d.d. želi svim vjerovnicima skrenuti pažnju na činjenicu da je uslijed moratorija prema Zakonu o izvanrednoj upravi pokretanje bilo kakve prisilne radnje, započinjanje sudskog postupka, primjena bilo kakvih pravnih lijekova i poduzimanje sličnih radnji protiv Grupe izričito zabranjeno tijekom postupka izvanredne uprave.

PRILOG A