Novosti

Internet trgovina u fokusu maloprodajnog foruma

Maloprodajni-forum-2015.jpg

Ivan Šantorić, izvršni direktor poslovnog područja maloprodaje i logistike u Konzumu, sudjelovao je na 7. hrvatskom maloprodajnom forumu na temu novih tehnologija i trendova u maloprodaji slijedom čega je razvoj internet trgovine bio jedna od glavnih tema. Konferencija je održana u Zagrebu, a okupila je dvjestotinjak osoba iz domaće maloprodaje, FMCG industrije te IT sektora pokazavši još jednom koliko su informacijsko-komunikacijske tehnologije nositelj trendova i promjena u vrlo dinamičnom maloprodajnom sektoru.

“U Agrokoru i Konzumu čvrsto vjerujemo da ima prostora za rast internet trgovine te ovu platformu planiramo pokrenuti i na drugim regionalnim tržištima”, naglasio je Šantorić te istaknuo kako se u Konzumu ne boje najavljenih ulazaka stranih online trgovaca na hrvatsko tržište.  Osvrnuo se na Konzumovu investiciju u online poslovanje i najavio skoro otvorenje. Kako je rekao, centar koji se nalazi u bivšem objektu Getroa Vrbani je u cijelosti obnovljen i redizajniran kako bi služio novom formatu internet trgovine, a osim kućne dostave kupci će moći i osobno pokupiti narudžbu u samom centru.

 “U Zagrebu uskoro otvaramo visoko specijalizirani centar koji će biti namijenjen isključivo online segmentu poslovanja, a investicija uključuje i redizajn stranice internet trgovine koja će biti znatno brža i prilagođenija internet kupcima.” Dodao je kako će u ponudi, uz standardni asortiman klasičnih prodavaonica, biti i veliki izbor proizvoda specijalno namijenjenih online kupcima.