Novosti

Irena Weber na HRT-u: svaki segment u Agrokoru pokazuje snažni trend oporavka

irena_HRT 20122018.jpg

Irena Weber, zamjenica izvanrednog povjerenika Agrokora bila je gošća HRT-ove emisije Dobro jutro Hrvatska, a u razgovoru u studiju se osvrnula na proces izvanredne uprave u Agrokoru, izvlačenje sustava iz krize te planovima za iduću godinu. 

„Došli smo u dosta kompleksnoj situaciji, nije bilo vremena za prilagodbu. Odmah smo se bacili na posao i krenuli s komunikacijom prema najvažnijim dionicima s ciljem da se što prije pokrene proces pregovora i da bude završen do zakonskog roka - 10. srpnja, osvrnula se Weber se na početak ožujka ove godine kada su ona i Fabris Peruško, izvanredni povjerenik preuzeli izvanrednu upravu u Agrokoru. 

Weber je istaknula kako danas, godinu i pol od otvaranja postupka, svi segmenti Agrokora imaju dobre rezultate. “Svaki sektor pokazuje snažni trend oporavka i očekujemo još bolje rezultate u 2019. Trenutno grupa Agrokor nema dospjelih, a neplaćenih faktura. Svi su plaćeni na vrijeme, u skladu s datumima dospijeća što dobavljačima daje slobodu i mogućnost da upravljaju svojim financijskim tokovima- rekla je Weber. Dodala je da neutemeljenim smatra špekulacije iz medija o stvaranju konzorcija za preuzimanje udjela u Agrokoru, koje pritom nije potvrdila nijedna spomenuta kompanija.

“No, sama priča o interesu samo govori koliko je Agrokor zapravo postao privlačna meta i koliko smo dobar posao napravili s provedbom restrukturiranja prema Zakonu o izvanrednoj upravi, a onda i sa samom nagodbom." Dodala da je plan izvanredne uprave do kraja godine u cijelosti postaviti plan implementacije te provesti ono što su vjerovnici dogovorili u nagodbi. “Očekujemo da bi cijeli proces trebao biti gotov u ožujku 2019.”, rekla je zamjenica izvanrednog povjerenika u Dobro jutro Hrvatska.