Novosti

Jamnica d.d. dobitnik nagrade Indeks društveno odgovornog poslovanja u Republici Hrvatskoj

Potvrđeno društveno odgovorno poslovanje u kategoriji velikih tvrtki za 2011. godinu

Jamnica d.d. dobitnik nagrade Indeks društveno odgovornog poslovanja u Republici HrvatskojU sklopu obilježavanja 15 godina HRPSOR-a (Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj), 23. ožujka 2012.  Jamnici d.d. dodijeljeno je priznanje od strane Hrvatske gospodarske komore za sudjelovanje u projektu provedbe upitnika Indeks društveno odgovornog poslovanja. Jamnica d.d. dobila je nagradu u kategoriji velikih tvrtki, a ceremoniji su,  u staroj gradskoj vijećnici u Zagrebu, prisustvovali ministrica zaštite okoliša i prirode dr.sc. Mirela Holy, ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras, podpredsjednik Hrvatskog sabora Milorad Batinić te posebni savjetnik predsjednika Republike Hrvatske za gospodarstvo, prof.dr.sc.  Boris Cota.

Nagrada Indeks društveno odgovornog poslovanja  nastala je kao zajednička inicijativa Hrvatske gospodarske komore i Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj, uz stručnu i financijsku podršku USAID-a, UNDP-a i Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu s ciljem da se istaknu hrvatske tvrtke koje su primijenile društvenu odgovornost kroz sva važna područja.

Indeks društveno odgovornog poslovanja, na temelju on-line upitnika upućenog na 1.500 tvrtki, procjenjuje njihov učinak  u glavnim područjima društveno odgovornog poslovanja, a to su: ekonomska održivost i strateška orijentacija na društveno odgovorno poslovanje, radna okolina, zaštita okoliša, ulaganje u zajednicu i tržišni odnosi.

Društveno odgovorno poslovanje održivi je model upravljanja tvrtkom koji potiče rast i razvoj tako da u procesu planiranja uzima u obzir ne samo ekonomske već i okolišne i društvene učinke koji su rezultat aktivnosti tvrtke. Koristi za tvrtku su brojne - primjenom tog modela tvrtka ostvaruje bolje odnose s različitim dionicima, stvara lojalne kupce, osnažuje vrijednost robne marke, poboljšava reputaciju i privlači najbolje zaposlenike.

Danas uručena nagrada je samo još jedan od pokazatelja kvalitete poslovanja koje Jamnica d.d. njeguje i provodi već dugi niz godina.