Novosti

Jamnica i Ledo bilježe rekordne prodaje

Tvrtke Agrokor koncerna, Ledo i Jamnica ovih dana ostvaruju veliki rast prodaje svojih proizvoda, koji kupcima u danima ljetnih vrućina donose toliko potrebno osvježenje. 

„Jamnica u ovom tjednu bilježi rekordnu otpremu na tržištu Hrvatske i inozemnim tržištima od preko 18 milijuna litara što je najveća tjedna otprema u povijesti poslovanja kompanije. Moramo istaknuti izuzetan trud i doprinos svih zaposlenih u ostvarenju ovog rezultata, a posebno ljudi iz proizvodnje, logistike i prodaje koji su podnijeli najveći teret pri ovim visokim temperaturama. Važno je spomenuti da je priprema za sezonu u svim segmentima poslovanja napravljena prema planu te smo bili spremni za ovako zahtjevne okolnosti. U ostvarenju tog rezultata uspješno smo surađivali sa svim našim poslovnim partnerima sa zajedničkim ciljem kvalitetnog snabdijevanja potrošača. Očekujemo da ćemo se do kraja mjeseca približiti ili čak premašiti brojku od 70 milijuna litara otpreme i prodaje što će biti 30 i više posto bolji rezultat nego u srpnju prošle godine.“ — izjavio je Ivica Sertić, predsjednik Uprave Jamnice.

Hrvoje Kraljević, predsjednik Uprave Leda izjavio je: „Ovaj Ledov tržišni rekord ostvaren je uz interno unapređenje efikasnosti u nabavi, proizvodnji, logistici, distribuciji te razvoju i prodaji inovativnih proizvoda uz snažnu marketinšku komunikaciju. Veliko nam je zadovoljstvo da su naši kupci prepoznali kvalitetu naših proizvoda što je i rezultiralo i ovakvim povećanjem potražnje i prodaje. Ledo godišnje na hrvatsko tržište isporuči oko 18.000.000 litara sladoleda, od toga 69% u ljetnim mjesecima. Za vrijeme većih vrućina najviše se traže voćni i vodeni sladoledi."

Ljetna prodaja vode, pića i sladoleda poveća se otprilike tri puta u odnosu na zimske mjesece. Iako je prava špica turističke sezona tek počela, Agrokorove članice, Ledo i Jamnica u prva su tri tjedna srpnja ostvarili najbolje prodajne rezultate u povijesti svog poslovanja.