Novosti

Jana proglašena najkvalitetnijom izvorskom vodom

Na ovogodišnjem Aqua Expo sajmu u Parizu, najvećem specijaliziranom europskom sajmu posvećenom vodi, Jamničina Jana nagrađena je najvišim priznanjem kvalitete u kategoriji prirodnih izvorskih voda - Eauscarom. Ovo je treći Eauscar koji je Jamnica osvojila za svoje proizvode.

Na jednom od najznačajnijih europskih natjecanja u ocjenjivanju kvalitete voda koje se odvija u okviru prestižnog Aqua Expo sajma u Parizu, međunarodni stručni žiri u konkurenciji poznatih svjetskih voda najboljom prirodnom izvorskom vodom ocijenio je Jamničinu izvorsku vodu Janu.

Svečana dodjela Eauscara, koji se dodjeljuje u četiri kategorije, u Parizu održana je 3. veljače u kasnim poslijepodnevnim satima. Nagradu je od Gerarda Bardya, predsjednika Aqua Expo sajma, u ime Jamnice primio direktor marketinga Jamnice, g. Zoran Hrvačanin.

Ovo prestižno priznanje ukupno je treće koje su na sajmovima Aqua Expo osvojili proizvodi Jamnice. Naime, na prethodne dvije izložbe Aqua Expo-a Jamnica je dobila priznanja Eauscar za gaziranu mineralnu vodu Jamnica (2003.) te aromatiziranu izvorsku vodu Jana jagoda/guava (2004.)

Međunarodna ocjena Jane kao najkvalitetnije izvorske prirodne vode posebno je važna kad se uzme u obzir značaj vode kao strateškog proizvoda na globalnom tržištu te činjenica da konzumacija flaširane vode u svijetu godišnje raste više od 10 posto. Pritom snažan rast bilježi upravo konzumacija negaziranih mineralnih voda.

U Hrvatskoj je prošle godine prodaja izvorskih voda porasla za 11 posto, pri čemu Jana uvjerljivo drži prvo mjesto na tržištu s udjelom većim od 50% posto.

"Ova je nagrada i svjetska potvrda kvalitete Jane, ali i važan doprinos jačanju Jane kao branda na inozemnom i domaćem tržištu. Naime, Jana je već prošle godine priznata i deklarirana kao prirodna ničim tretirana voda u EU, a ove godine bit će i u SAD-u što je preduvjet za uspješan plasman i prodaju na tim tržištima. Snaga branda iznimno je važna za uspješan iskorak na zahtjevna i konkurentna zapadnoeropska tržišta koja su najveći potrošači flaširanih voda. S Janom smo već zabilježili ozbiljne izvozne rezultate, pa je tako izvoz na tržište EU lani višestruko povećan, a vjerujemo da će Eauscar biti dodatni poticaj uspješnoj realizaciji naših ambicioznih izvoznih planova.", izjavio je predsjednik Uprave Jamnice Ivica Sertić komentirajući osvajanje još jednog Eauscara.