Novosti

Kako upravljati ljudskim resursima u IT kompaniji

ivana_ukas_ilic_cover-600x400.jpg

Ivana Ukas Ilić, voditeljica je ljudskih resursa i općih poslova u mStartu, a studentske dane, kao i prva radna iskustva stekla je u Zadru, u kojem je održan projekt Netokracije Digitalna karijera, a uoči kojeg je Ivana dala kratki intervju.

Nakon završenog fakulteta psihologije u Zadru, prva radna iskustva stječem u psihijatrijskoj bolnici na Ugljanu, a to iskustvo mi je pomoglo da bolje procjenjujem osobe, što je korisno s obzirom na to da se u ljudskim resursima najviše bavim selekcijom i razvojem karijera. U korporativni svijet došla sam kao pripravnica 2000. godine, u Agrokor, a i danas radim u Koncernu, odnosno mStartu kao isključivo tehnološkoj tvrtki.

Promjena i prilagodba dio su svakodnevice
Radeći na selekciji u Agrokoru i Konzumu naučila sam se brzo prilagođavati, jer se traži široka paleta kadrova, pa razgovarate i s različitim ljudima. Samo u mStartu smo ove godine zaposlili više od 60 novih zaposlenika kroz nekoliko desetaka različitih natječaja, dok je kroz proces selekcije prošlo više od 500 kandidata. Svakodnevno se bavim našim zaposlenicima te intenzivno radim na mentorstvu, edukaciji i razvoju zaposlenika, jer su oni najveća vrijednost kompanije.

Ivanin recept  za dobrog menadžera ljudskih potencijala, temeljen na dugogodišnjoj karijeri, zapravo je poprilično jednostavan – strastveno voljeti to što radiš pa rezultat neće izostati neovisno o vrsti posla. "HR manager koji radi u digitalnoj, odnosno tehnološkoj industriji trebao bi biti orijentiran pružiti podršku dinamičnom i vrlo promjenjivom poslovanju tehnoloških kompanija. Naravno, i sam imati strast prema novim tehnologijama."

Cijeli intervju možete pročitati ovdje.