Novosti

Kirkland & Ellis International LLP pravni savjetnici Agrokora

Nakon otvaranja postupka izvanredne uprave izvanredni povjerenik Ante Ramljak angažirao je Odvjetničko društvo Šavorić & Partneri na poslovima pružanja interventnog pravnog savjetovanja u prvim danima rada izvanredne uprave. Pravno savjetovanje uključivalo je pravnu pomoć u određenim pravnim područjima, uključujući pravo društava, radno pravo, insolvencijsko pravo te opće obvezno pravo i to samo u prijelaznom periodu između otvaranja postupka izvanredne uprave pa do imenovanja međunarodnih i domaćih savjetnika za restrukturiranje i pravnih savjetnika.

 
Opseg pruženih usluga je u najvećem dijelu obuhvaćao savjetovanje u pogledu tumačenja i primjene Zakona o izvanrednoj upravi obzirom na praktična pitanja iz dnevnog poslovanja Agrokora i njegovih povezanih i ovisnih društava. Također, Odvjetničko društvo Šavorić & Partneri je asistiralo prilikom pregovaranja ugovora o kreditu s prednosti namirenja, uspostavljanja internih procedura i organizacije pravnih zadataka kao i početne komunikacije s nadležnim sudom.
Angažman navedenog odvjetničkog društva u pogledu interventnog pravnog savjetovanja dogovoren je u trajanju od 10. travnja do zaključno s 28. travnjem.
 
U zadnjem tjednu travnja izvanredni povjerenik Ante Ramljak je u ime Agrokora d.d. angažirao međunarodnu odvjetničku kuću Kirkland & Ellis International LLP koja će koordinirati pravne savjetnike u nastavku procesa izvanredne uprave i u procesu restrukturiranja.