Novosti

Konzum dobio nagradu Zlatna košarica za najboljeg trgovca godine

jatrgovac_SlavkoLedic.jpg

mStart, PIK Vrbovec i Belje među finalistima 

Konzum je jučer u sklopu manifestacije Zlatna košarica u organizaciji magazina Ja trgovac osvojio nagradu za najboljeg trgovca 2015.godine. Nagradu je u ime Konzuma preuzeo Slavko Ledić, predsjednik Uprave Konzuma koji je tom prigodom izjavio: 
„Nagrada Trgovac godine je nagrada za predani rad svih 14.000 zaposlenika Konzuma i na najbolji mogući način zaokružuje sve uspjehe i iskorake realizirane u prošloj godini. Od završetka integracijskog procesa s Mercatorom pa sve do otvorenja Super Konzuma Radnička - flagship trgovine i Konzum Klika kao nove online prodavaonice, cijela prošla godina u Konzumu je obilježena velikim radom usmjerenim na unapređenje našeg poslovanja. Dodatna čast je što navedena nagrada dolazi od struke uslijed čega je ovo priznanje i još veće i značajnije, te se ovim putem želim zahvaliti žiriju na tome što su prepoznali naš rad i zalaganje. Nagrada za  najboljeg trgovca 2015. godine za sve nas u Konzumu bit će i dodatni poticaj da nastavimo u istom smjeru inovacija, modernih maloprodajnih standarda i najboljih svjetskih praksi te tako i u ovoj godini postignemo uspješne poslovne rezultate i iskorake.“ 

Nagrada za Trgovca Godine namijenjena je maloprodajnim tvrtkama na tržištu robom široke potrošnje u Republici Hrvatskoj. Prijavljeni trgovci trebali su pokazati napredak koji su ostvarili u prethodnoj godini i to u pogledu širenja i unapređenja poslovanja, dostaviti dokaze o uspjehu strategija i poslovnih politika uključujući financijske pokazatelje kao što su ukupna prodaja, neto dobit i druge poslovne pokazatelje. 

Osim Konzuma koji je osvojio nagradu za trgovca godine, mStart, PIK Vrbovec i Belje također su bili među tri finalista u svojim kategorijama.
 

Zlatna košarica je nagrada koju u šest različitih kategorija (mali trgovac, društveno odgovorna kompanija, tehnološki dobavljač, proizvođač, proizvod, trgovac ) dodjeljuje specijalizirani magazin za maloprodaju i FMCG industriju Ja TRGOVAC za najbolje kompanije u industriji u protekloj godini. Ovo priznanje slavi osobita ostvarenja tvrtki te ukazuje na najbolje primjere poslovanja i tržišnog uspjeha predstavnika industrije. 

"Zlatna košarica je projekt koji ima za cilj skrenuti pozornost javnosti na važnost sektora maloprodaje i industrije robe široke potrošnje za cjelokupno hrvatsko gospodarstvo. Dodjelom nagrade željelo se istaknuti pozitivne primjere, pokazati da takvih primjera ima u hrvatskom poduzetništvu i da su to primjeri koje treba slijediti i podržavati. Zahvaljujem se svim prijavljenim kompanijama te čestitam dobitnicima na zasluženim priznanjima", izjavio je glavni urednik magazina Ja TRGOVAC, Goran Pavlović.