Novosti

mStart dobitnik nagrade Oracle Sustainability Innovation Award 2016

Josip Pojatina, stariji specijalist za razvoj poslovnih aplikacija u mStartu peuzima nagradu - 1200px.jpg

Na nedavno održanoj Oracle Open World konferenciji u San Franciscu, mStartu je dodjeljena nagrada Oracle Sustainability Innovation Award. Ova nagrada se dodjeljuje partnerima i klijentima koji zaštitu okoliša prepoznaju kao jedan od važnih prioriteta u poslovanju. Ovogodišnji dobitnici nagrada predstavili su jedinstvene načine kako smanjiti troškove i poboljšati poslovnu učinkovitost korištenjem inovativnih Oracleovih tehnologija.

U ime mStarta nagradu je preuzeo Josip Pojatina, stariji specijalist za razvoj poslovnih aplikacija

„mStart kao dio Agrokor koncerna aktivno sudjeluje u smanjenju štetnih utjecaja na okoliš i već duže vrijeme koristi Oracleova tehnološka rješenja koja doprinose zaštiti okoliša, a time i optimizaciji troškova. Ovo smatramo važnim doprinosom mStart-a u unapređenju ukupne razine održivog razvoja u poslovanju naših partnera, ali i nas kao kompanije.” - tom prigodom je izjavio Mate Krpan, predsjednik Uprave mStarta.

U svrhu reduciranja potrošnje i bolje iskoristivosti električne energije mStart već duže vrijeme koristi Oracle proizvode. „Real Application Cluster“ je Oracleov proizvod koji omogućuje uštedu električne energije, smanjenje troškova hlađenja i štednju prostora. „Advanced compression“ smanjuje prostor za pohranu podataka i time štedi energiju, dok „Oracle VM“ konsolidira servere i smanjuje potrošnju energije.

„Oracle Retail Demand Forecasting“ i „Oracle Retail Replenishment Optimization“ koriste se u maloprodaji i imaju veliki utjecaj na učinkovitost Supply Chaina kroz smanjenje troškova prijevoza i emisije CO2, a učinkovito korištenje zaliha smanjuje otpad.

Korištenjem svih navedenih rješenja mStart aktivno provodi svoju predanost društvenoj odgovornosti i doprinosi unapređenju poslovanja, zaštiti okoliša i održivom razvoju.